Söke"de pamuk üreticisi ortaklarının TARİŞ"ten hala ürün teslimatları karşılığında alacaklarını alamamaları, prosedür gereği Söke Pamuk Kooperatifi"nin eli kolu bağlı şekilde durmak zorunda kalması, TARİŞ Pamuk Birliği yönetimin sıkıntılara çare bulamayışı Söke"de tarım kesimini içinden çıkılmaz duruma getirdi.
TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda genel durum değerlendirmesi yaparken; yönetim kurulu basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna yaşanan süreci anlattı. TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert açıklamasında TARİŞ Pamuk Birliği yönetiminin kendi içinde çelişkili hale geldiğini belirterek; “Aldıkları görevi yerine getiremiyorlarsa, görevlerini aldıkları makama TARİŞ genel kuruluna geri iade etsinler. Söke yönetimi olarak Birlik yönetimin görevi başında kalmasına gerek olmadığı inancındayız” dedi.
TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi"nin, Pamuk Birliği yönetimi, Birlik ve kooperatifler ana özleşmesine tabi bir konumda olduğunu belirten Başkan Ekrem Sert; kooperatif olarak Eylül ayında başlayıp, Ocak ayında sona eren pamuk alımları karşısında üreticilere ödemeleri tamamlayamadıklarını, işçilerin 4 aydır ücretlerinin ödenemediğini, benzer belirsizliklerin ayni yardımlarda da sürdüğünü söyledi. Yeni tarım sezonunun başlamasına rağmen üreticilere gübrenin verilip, verilemeyeceği konusunda cevap verememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert; bugüne kadar defalarca Pamuk Birliği"ne pamuğun, üreticinin sıkıntılarını ilettiklerini, sürekli sözler almalarına rağmen yerine getirilmediğini söyledi.
Söke Kooperatifine 20 Ocak tarihinden itibaren para gelmediğini dile getiren Ekrem Sert; sıkıntıları Milletvekili ve Bakanlara da ilettiklerini, kooperatif olarak sıkıntıların aşılması için sürekli bir mücadele içinde olduklarını belirtti. Birliğin son olarak 19 Şubat"ta "ödemeler bir hafta içinde yapılacak" sözü verdiğini, işçi maaşlarının Mart ayı içinde ödeneceğini belirttiklerini söyleyen Ekrem Sert; “Bankaların TARİŞ"e kredi sağlamaları konusunu sayın Bakanımız Sait Yazıcıoğlu"na ilettik. Bakanımız Bankalar Genel Müdürlüğü ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanımız ile temas kurdu. Ancak yapılan bu girişimler olumlu olmasına rağmen Birlik yönetiminin imkansızlıklarından dolayı kredi kullanılabilir hale getirilemedi” diye konuştu.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert ; 24 Nisan"da Koçarlı Pamuk Kooperatifi Başkanı Güngör Çallık, Koçarlı birlik delegesi Faruk Yaman, Söke birlik delegesi Beliğ Azbazdar, Birlik yönetiminden Cavit Ancın"dan oluşan heyet ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan"a sıkıntıları ilettiklerini söyledi.
TARİŞ"te önemli olanın üreticiye ürün bedellerinin ödenmesi ve ortağın ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirten Ekrem Sert; “Birliğin bu sıkıntıları ciddiye almadığı inancındayız. Birlik yönetimin kooperatiflerin ihtiyaçlarını karşılamak azim ve kararlılığında olduğuna inanmıyoruz. Birlik yönetim kurulu kendi içinde çelişkili hale gelmişse, yönetimin görevi başında olmasına gerek olmadığı kanaatindeyiz. Aldıkları görevi, aldıkları makam olan genel kurula versinler. Versinler ki; kooperatiflerin birlik ve beraberlik ile yükseleceğine inananlar, emek verenler ve emeğe değer verenler çıkacaktır. TARİŞ kooperatifleri içinde bu sorumluluğu alacak insanlar mevcuttur” diye konuştu.