Açılış törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, SGK Başkan Vekili Fatih Acar, SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Kenan Özcan ve Metin Akar, Söke Ticaret Odası başta olmak üzere Söke"nin çeşitli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının 5502 sayılı yasa ile standart birliği ve hizmet eşitliğinin sağlanması için bir araya getirildiğini belirten SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz; SGK"nın değişik hizmet anlayışı ve toplumsal kültür ile çalıştığını belirtti. Teşkilatın hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflediğini söyleyen Yavuz Poyraz; bugüne kadar açılışı gerçekleşen 270 SGK Merkezinin önümüzdeki dönemde 500 rakamına ulaşacağını ifade etti. Poyraz konuşmasında SGK Merkezlerinin personel yeterliliği sağlandığında il merkezlerinde verilen tüm hizmetleri vermeye başlayacaklarını söyledi.
SGK"nın son iki yıldır değişim gösterdiğini belirten SGK Başkan Vekili Fatih Acar; “Üç hantallaşmış kurum SGK çatısı altında bir araya getirilmiştir. 25 bin çalışanı ile insanların doğumundan ölümüne kadar olan geniş bir hizmet alanımız var. Vatandaş odaklı hizmetlerin nasıl geliştirilebileceği konusunda çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca son iki yılda vatandaş, devlet ve sivil toplum kaynaşması da sağlanmış oldu” dedi.
Konuşmasına insanoğlunun tabiata karşı korunmasız ve aciz doğduğu örneklemesi ile başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, devletin korunmasız olan insanoğlunun iaşe ve ibadesini sağlamak ile sorumlu olduğunu vurguladı. Batıda sosyal devlet anlayışı yeni gelişirken Türk devletinde sosyal devlet anlayışının tarihten bu yana hep olduğunu vurgulayan Atilla Koç; “Sosyal Güvenlik kurumları zaman zaman devlete yük olsa da hiçbir iktidar döneminde sosyal devlet anlayışından vazgeçilmemiş, ihmal edilmemiştir. Bu nedenle tüm iktidarlara teşekkür etmek gerekir” dedi.
SGK Merkezlerinin açılmasından bir kesimin rahatsız olduğunu belirten Atilla Koç; “O kesimde dolmuşçu arkadaşlarımız. Çünkü artık Sökeli vatandaşlarımız SGK işlemleri için Aydın"a gitmeyecekler. Ancak dolmuşçularımız için alternatif fırsat oluşturmak yine devletin görevidir” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Söke İlçe kaymakamı SGK Söke Merkezi"nin Söke için çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek; “SGK halkın büyük çoğunluğunun ilgili olduğu bir kurumdur. Vatandaşlarımız kolay ulaşabilir şekilde hizmet alacaklardır. Sökemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından SGK Söke Merkez Müdürlüğü"nün açılış kurdelesi kesildi. Merkezi gezen davetliler, hizmetlerle ilgili olarak bilgi aldı. iha