Yüksem İnşaat, Söke'de ilk rezidanslara imza atmaya hazırlanırken, inşaat çalışmaları başladı.
Söke ve İzmir Aliağa ilçelerinin tanınmış işadamlarından Süleyman Semerci ve Yusuf Yüksel'in ortaklığında kurulan Yüksem İnşaat Söke'de bir numara işlere imza atmanın yanı sıra ilklere de imza atmaya hazır. Yüksem İnşaat Ltd. Şti. ortağı Süleyman Semerci, "Söke’de bir numara işlere imza atmanın yanı sıra ilklere de imza atacağız “dedi.
“8 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI”
Söke’nin rezidanslarında Jet Grout sistemi kullanılacak. İnşa edilecek binalar 8 şiddetine kadar depreme dayanıklı olacak. Temelden sonra 10 metre derine inilip, 90 santim çapında delikler açma şekliyle Jet Grout sisteminin kullanılacağını belirten Yüksem İnşaat sözcüsü Süleyman Semerci; “Biz bu sistemi Söke'nin birinci derece deprem bölgesinde olmasından dolayı tercih ettik” dedi.
“11 KATLI BİNALAR”
Rezidans Projesi 11 katlı olup, iki bloktan ve 88 daireden oluşacak. Her bloğa 420 basınçla 112 tane Jet Grout kolonları imal edilecek. Söke'nin en sağlam binalarını yapacaklarını söyleyen Süleyman Semerci, "Meydana gelen depremlerde yaşanan can kayıpları hepimizi derinden sarsmaktadır. Olası bir depremde can kayıplarının önüne geçmek için bu sisteme gerek duyduk. İnşaat sektöründe ilk projemiz ve prestijli bir rezidansa imza atmak istedik. 4 dönüm alan üzerine kurulacak olan projenin 2 bin 600 metrekarelik bölümü yeşil alan ve otoparka ayrılacak. Daireler 155 metrekare olup, merkezi ısıtmalı, güvenlikli, otoparklı, çöp merkezli, çift asansörlü olacak. Bir ay içerisinde daire satışlarına başlayarak daireleri 15 ayda teslim edeceğiz. Söke'de yaşayanlar Söke'nin ilk rezidansıyla tanışacaklar" diye konuştu.
JET GROUT SİSTEMİ NEDİR?
Bu sistemde uygulama zemin içine basınçlı hava, su, çimento enjeksiyonu yaparak zeminin mühendislik özelliklerinin iyileştirilmesidir. Sistem su jetinin çalışma prensibine dayanır. Uygulama sırasında zemine yüksek basınçla sokulan sonda istenilen derinliğe indirildiğinde enjeksiyon yapılıyor. Daha sonra çok yüksek hızda enjeksiyonla sonda döndürülerek ve yavaşça çıkartılıyor. Yapının temeli ve zemin özelliklerine göre, şaşırtmalı, atlamalı ya da bitişik nizam şeklinde, hesaplanan uzunluktaki beton kolonların enjeksiyon yardımıyla doldurulması şeklinde uygulanıyor.