Söke Ovası'nda hasat öncesi mısır tarlaları taşkın suları ile doldu.
Son yağmurlardan sonra Söke'nin Avşar köyünde yüzlerce dönüm ekili alan su altında kalırken, pamuk ve mısır ekili alanlar taşkın sularından nasibini aldı.
Hasada hazırlandığı günlerde ani gelen sonbahar yağmurları ile göle dönen tarlasında mısırlarını kurtarmak isteyen Avşar Köyü üreticilerinden Hasan Ali Tekin, su dolu tarlasında hasadını yapmaya çalıştığını ''zararın neresinden dönülürse kardır'' anlayışında olduğunu belirtti.
Yeni bir yağış periyotunun gelmesi halinde ürünlerinin tamamen su altında kalmasından endişe duyduğunu söyleyen Tekin, ''Tarlamdaki ürünlerimin tamamen zarar görmesinden bir bölümünü kurtarabilmek için riske göze almak zorundayız'' diye konuştu.
Avşar Köyünde tarımla uğraşan çiftçilerin Sökenin en şansız üreticisi olduklarını söyleyen Avşar Muhtarı Kerim Uyanık da ''Büyük Menderes Nehri'nde yatak temizliğinin olmayışı ve sık sık taşmasının yanı sıra Beşparmak Dağlarından inen yağmur suları köyümüzün tarım arazilerini her yıl su altında bırakmakta. Taşkın suları ile yaşamak köyümüzün adeta kaderi. Tamamen doğa şartlarda yapılan tarım en riskli sektör. Bizde bu riskle yaşamaya alıştık'' diye konuştu.