Toplantının gündemine geçmeden konuşan Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, barajların doluluk oranları ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Özekmekçi; Işıklı Barajı’nın yüzde 60, Adıgüzel Barajı’nın yüzde 78, Cindere Barajı’nın yüzde 100, Kemer Barajı’nın yüzde 93, Çine Adnan menderes Barajı’nın yüzde 77, İkizdere Barajı’nın ise yüzde 37 doluluk oranında bulunduğunu söyledi.
Belediyeler Kanunu ile yola başlayan, daha sonra 5355 sayılı yasa kapsamında yönetilen Sulama Birlikleri’nin 6172 sayılı Birlikler yasasına geçeceğini belirten Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; yeni yasanın seçimler, birliğe üyelik, sulama tarifeleri gibi birçok konuda yenilikler getirdiğini söyledi.
2011 yılı Birlik faaliyetleri ile 2011 yılı gelir-gider kesin hesaplarının oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısının gündeminde yer alan sözleşmeli avukat çalıştırılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Söke Ovası Sulama Birliği Meclis toplantısında daha sonra gündemde yer alan meclis katipliği, bütçe komisyonu ve birlik encümen üyeliği seçimlerine geçildi. Seçimlerde mevcut isimlerin görevlerine devam etmesi kabul edildi. Sö
ke Ovası Sulama Birliği’nde Mehmet Muslu ve Ali Ateş Meclis Katipliği; Halil İbrahim Özbaş, İhsan Kocagöbek, Durmuş Özen, Mehmet Karakaya ve Ahmet Yaşar Bütçe Komisyon Üyeliklerine; Nurettin Yıldız, Alim Özev, Ergün Karabaş, Halil Eskibaş, Hasan Hüseyin Pamuk ve Ali Barışık Birlik Encümen üyelikleri görevlerine yeniden seçildiler.