Söke Ovası Sulama Birliği Akıllı Sulama Sistemi projesini GEKA’ya sunmuş, yapılan ilk değerlendirmede proje desteklemelerde yedekler sıralamasında yer almıştı. Daha sonra geçtiğimiz günlerde GEKA’dan gelen sürpriz davet üzerine proje desteklemesinin kabul gördüğü belirtilerek, sözleşme imzalamak üzere çağrı yapıldı. Geçtiğimiz hafta Denizli’de bulunan GEKA Bölge Merkezi’ne giden Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi ve beraberinde Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız projenin yüzde 25’lik kısmının GEKA tarafından destekleneceğini belirten sözleşmeyi imzaladı.
Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini artıran, üretim, hizmet ve kurumsal altyapısını güçlendiren ve çevreye duyarlı projelerle, sürdürülebilir iktisadi kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla açılan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Söke ovası Akıllı Sulama Sistemi projesi hibe desteği almaya hak kazandı.
Söke Ovası Sulama Birliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan başvuru sonucunda değerlendirme komitesinin tavsiye kararı üzerine GEKA Yönetim Kurulu tarafından 755 bin 240 TL tutarındaki toplam proje bütçesinin yüzde 25’i olan azami 188 bin 810 TL tutarında hibe ile desteklenmesi kararı ile 27 Ekim 2010 tarihinde Denizli’de bulunan GEKA merkezinde, Birlik Başkanımız Necdet Özekmekçi sözleşme imzalayarak projenin startını verdi” denildi.
Söke Ovası’nın fiziki, üretim, sulama gibi tüm verilerini veri tabanında toplayacak olan proje; sağlanacak otomasyon sistemi ile ova sulamasının daha sağlıklı yapılabilmesini hedefliyor. Proje ile Söke Ovası’nın üretim haritası da ortaya konabileceği gibi, elde edilen veriler Söke Ovası ile ilgili uygulanabilecek tüm projelere de ışık tutacak. Türkiye geneline örnek olacağını umduğu proje için önemli bir adımın daha atıldığını belirten Söke Belediye Başkanı ve aynı zamanda Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; “Akıllı Sulama Sistemi projesine önem veriyoruz” dedi.