Ege Bölgesi’nin olduğu kadar Türkiye’nin önemli seramik üretim tesislerine sahip olan Yüksel Seramik de Söke OSB’ye arsa talebinde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Bodrum Güllükte su ürünleri üzerinde faaliyet sürdüren Noordzee firmasının görüşmesinin ardından bir büyük sanayi devi Yüksel Seramik’in Söke OSB den 245.000 m2 arsa talebi Söke OSB’de arsa canlılığını artırdı.
Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal, Söke OSB de sanayi parsellei bedelini % 60’nın sanayi bakanlığınca karşılanacağını söyleyerek; “Muhtemelen Aralık ayı içerisinde Söke OSB’de yapı kimyasalları üzerine üretim yapılacak olan bir fabrikamızın temeli atılacak. Karayolu’nun yanı sıra demiryolu ulaşım avantajının da bulunduğu Söke Organize Sanayi Bölgesinde önümüzdeki aylarda yeni yatırımcıların taleplerinin beklentisindeyiz” dedi.
Öte yandan Yüksel Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Mutlu, Söke OSB’nin gelişimini yakından takip ettiklerini söyleyerek Söke OSB’nin geleceğinin parlak olduğunu dile getirirken, parsel tahsisinin ardından yatırım için start vermeyi planladıklarını söyledi.