Muhtarların yaşadıkları sorun ve sıkıntıların dile getirildiği toplantıda, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde muhtarların sorumlulukları da bir kez daha hatırlatıldı.
Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen toplantıda İlçe Nüfus Müdürlüğü Şefi Yahya Yıldırım ve nüfus müdürlüğü memurları ile ilçenin mahalle ve köy muhtarları bir araya geldi.
Toplantıda öne çıkan konu vatandaşların muhtarlıklar veya nüfus müdürlüklerine bildirmek zorunda oldukları adres değişiklik beyanları oldu. Konuyla ilgili direkt olarak nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliği yapan vatandaşlarından haberlerinin olmadığını ve çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirten muhtarlar; değişikliğin vatandaşlarca muhtarlıklara da bildirilmesini istediler.
Adres Değişiklik beyanlarının önemli ve bildirmeyenler hakkında cezai sonuçlarının olduğunu hatırlatan İlçe Nüfus Müdürlüğü Şefi Yahya Yıldırım; konuyla ilgili öne çıkan sorunların ilgili makamlara iletileceğini söyledi. İşlemler için kullanılan MERNİS ve Kimlik Paylaşım Sistemi ile ilgili sorun yaşayan muhtarlara her zaman destek vermeye hazır olduklarını dile getiren Yıldırım; “Bu tür toplantılar sorunları tespit edip, çözüm yollarının bulunması için yapılıyor. Yapılan işlemlerde vatandaşlar, muhtarlıklar ve nüfus müdürlüğüne düşen sorumluklar var. Tüm bunların dikkatli şekilde yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.