Veysel Öztürk’ün beyaz ve Turgay Avcı’nın mavi listeyle yarıştığı kongrede; mevcut Başkan Veysel Öztürk seçimi kazanan taraf oldu. 
Söke Morel düğün salonunda gerçekleşen MHP ilçe kongresine MHP MYK Üyesi Turgay Baştuğ, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, çeşitli STK’ların başkanları ve partililer katıldı.
İlginin yoğun olduğu gözlenen Söke MHP İlçe Kongresi’nde açılış konuşmasını mevcut Başkan Veysel Öztürk yaptı.

Katılımcılara hoş geldiniz diyerek, kongrenin demokratik bir ortamda geçmesini dileyen Veysel Öztürk, gerçekleşen kongrede kaybedenin olmadığını vurguladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından divan oluşturuldu. Kongrede divan başkanlığını MHP MYK Üyesi Turgay Baştuğ yaparken, Mustafa Bayraktar, Semih Akgün ve Ferizan Sürücü divanda yer alan diğer isimler oldu. Divanın oluşmasının ardından konuşmalara geçildi.

Kongrenin birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan MHP İl Başkanı Burak Pehlivan konuşmasında; “Devlet, millet, bayrak ve vatan varoluşumuzun tarihi ve kültürel mirasları linç edilmekte ve sistemli olarak operasyon geçirmektedir. Türkiye’nin belirsizlik girdabına sürüklendiği böylesi karanlık ve sancılı dönemde ürk milliyetçileri üzerlerine düşen görevi yapacaklardır ve yapmalıdır. MHP’nin tüm kadroları görevlerinin ziyadesiyle şuurundadırlar. İl ve İlçe başkanlarımız üstlendikleri tarihi görevlerin bilincindedirler” dedi.
“İKİ ADAY YARIŞTI”
MHP Söke İlçe Kongresi
’nde görevden alınan ilçe başkanı Turgay Avcı ile yerine Ekim 2016’da göreve getirilen Veysel Öztürk yarıştı.

Mevcut ilçe başkanı Veysel Öztürk beyaz, Turgaz Avcı ise mai listeyle yarıştı.

400 delegesi bulunan Söke MHP’nin ilçe kongresinde yapılan seçimlerde 333 oy kullanıldı; Veysel Öztürk’ün beyaz listesi 171, Turgay Avcı’nın mavi listesi ile 160 oy aldı. Seçimde 2 oy da geçersiz sayıldı.
Veysel Öztürk Başkanlığı’nda Söke MHP’nin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Ali Çalışkan, Aydın Demir, Esin Asil Sağır, Eraydın Evren, Gültekin Şimşek, Hasan Günal, İsak Daşdemir, Mehmet Taşyumru, Murat Çolak, Murat Bayılmaz, Necip Kadir Benli, Osman Akalın, Seval Özcan, Sevittin Bahadır, Turul Deniz, Yalçın Yıldız, Yasemin Adalıoğlu, Zeynep Haşılcı. Seçimlerde 79 isim il kongre asil delegesi olarak seçildi.
MHP İlçe Başkanlığı’na seçilen Veysel Öztürk yaptığı ilk açıklamasında; kendisini destekleyen ya da desteklemeyen herkese teşekkür etti. Bundan sonra tüm partilileri ile MHP için omuz omuza yürüyeceklerini söyledi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

1-338.jpg2-589.jpg