Metin Mutafoğlu açıklamasında şunları kaydetti:“Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve Sökeli 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyonda, Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri arasında Silvan Komando Tabur timlerinin pusuya düşürülmesi sonucu 13 askerimizin şehit olduğunu, 7 askerimizin de yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Terör ateşi bir kez daha ciğerimizi yakmıştır. Annelerin, babaların yıllarca emek vererek büyüttüğü, kardeşlerinin güle-oynaya askere gönderdiği vatan evlatları ne yazık ki kalleş terörün kurbanı olmuşlardır. Acımız çok büyük ve tarifi imkansızdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Bu ülkede onlarca komutan hiç yoktan göz altına alınıyor. Yine bu ülkede basın mensupları göz altına alınıyor, çeşitli eziyetlerle yıldırılıyor. Yine bu ülkede vatan evlatları şehit oluyor. Yine üç gün önce 13 şehit daha verdik. Fakat çok acıdır ki, kimseden ses çıkmıyor. Yine bu ülkede bir futbol kulübümüzün başkanı şike suçlamasıyla göz altına alınıyor ve taraftar gurupları ortalığı savaş alanına çeviriyor.
Şehitlerimiz için kimse kılını bile kıpırdatmazken, bir futbol takımı için on binlerce kişinin yollara dökülmesi, devlet malına zarar vermesi, devletin güvenlik güçleriyle çatışması anlaşılır değildir.
Bir kulüp başkanının göz altına alınması nedeniyle taraftar gruplarının gösterdiği duyarlılığın onda biri vatani görevini yerine getirirken yaşamını yitiren şehitlerimiz için gösterilmemesi geldiğimiz noktayı gözler önüne sermektedir. Toplum olarak geldiğimiz noktayı ve izlediğimiz yolu iyi değerlendirmeliyiz. Vatan birliğinin ve beraberliğinin zarar verilmeye çalışıldığı günümüz Türkiyesi'nde herkesin aklını başına almasında fayda görüyorum. AKP Hükümetinin de vatan evlatları şehit edilirken seyirci kalmaması gerekiyor”