Dinlenme ve piknik alanı, kamelyaları, çocuk oyun alanı ve Söke Belediyesi kuruluşu LİMA tarafından işletilen sosyal tesisi ile hizmet verecek olan mesire alanının açılış töreni şenlik havasında geçti. Açılış törenine Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ADÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Güllübahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş; “49 mahalleye hizmet verdiği gibi Güllübahçe mahallemize verdiği tüm hizmetlerden dolayı Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran ve tüm ekibine mahalle halkım adına teşekkür ederim” dedi.

Açılışta yapığı konuşmada Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Çok önemsediğimiz ve Söke'de ihtiyacı hissedilen en önemli noksanlardan biri olan mesire alanları, vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri bir çalışmayı Turunçlar'da başlatmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Başından beri hep ifade ettik, Turunçlar bizim için önemli. Prien, Gelebeç, Aziz Nikolas Kiliesi ile bizim için Güllübahçe çok önemli. Söke Belediyesi olarak Güllübahçe Turunçlar mevkiini en rahat hareket edebileceğimiz ve geri dönüşünün olabileceği bir yer olarak gördük.

Güllübahçe'ye yapacaklarımızı mesire alanı ile sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki yıl mesire alanının biraz daha genişlemesini sağlayacağız. Turunçlar şelale bölgesinde de yapacağımız yatırımlarla hem yerli, hem de yabancı turistin ilgisini uyandıracak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Güllübahçe'de futbol sahasının bulunduğu alanda hobi bahçeleri yapma düşüncemiz içinde harekete geçtik. Amacımız çok avantahjlı olduğumuz coğrafyaya tüm Türkiye'nin dikkatini çekmek, ekonomik anlamda da ilçemize geri dönüşümü sağlamak istiyoruz” dedi.

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise konuşmasında; “Yapılan tesis kentleşme ile ilgilidir, Söke'yi tarım kenti olarak övünüyoruz. Aslında esas övünmemiz gereken konu tarım memleketinde bir şehir yaratmaktır. Şehir yaratmanın en önemli unsurlarından biri de bu ve benzeri tesisleri de şehre kazandırmaktır. Bu anlamda emeği geçen belediye başkanımız ve belediye çalışanlarını tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. Esasen dedikodu üretmek yerine, yalan yanlış hatta iftira dolu bilgilerle insanları karalamak yerine iş üretenleri, taş üstüne taş koyanları tebrik etmek lazım. Bende bu tesisi üretenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesire alanının açılış kurdelesi kesildi, mesire alanı gezildi. Tavuklu pilav dağıtılan, el emeği ürünlerin yer aldığı stantların açıldığı mesire alanı açılışında daha sonra konser vardı. Konser öncesi Söke Belediye Bandosu ve Violin Keyt keman dinletisi sundu. Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sunarken daha sonra TRT THM Sanatçısı Selcen Kökçen Şahin sahne aldı. Sanatçı Selcen Kökçen Şahin seslendirdiği türkülerle Sökelilere keyifli ve türkü dolu bir gece yaşattı.