Söke"de sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti yöneticileri haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi Söke"den meclise vekil gönderebilmenin hesaplarını yapıyor. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Tarım Bakanının Aydın"dan olmasının en büyük rüyaları olduğunu söyledi.

Söke, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde meclise Söke"den vekil veya vekillerini göndermenin hesabını yapıyor. Yaklaşık 83 bin oyun boşa gitmesini istemeyen Sökeliler adaylık sıralamasından Sökeli aday adayların ilk üç gibi seçilebilecek sıralamada yer alması için şimdiden kulis çalışmalarının başlatılması dikkat çekiyor.

Son genel seçimlerde Söke"den meclise vekil gönderememenin olumsuzluklarını yaşayan Sökelilerde bu kez partilerinden seçilme şansı yüksek olan milletvekili adaylarına yönelik yoğunlaşmanın sinyalleri ilçedeki siyasi parti yöneticilerini de harekete geçirdi.

Siyasi parti yöneticileri yaptıkları açıklamalarda şunları kaydetti:

Metin Mutafoğlu (MHP İlçe Başkanı); Mecliste bulunan vekillerimiz ilçemizi ilgilendiren konularda her kadar yardımcı olmak için çaba sarf etseler de Aydının batısından meclis de bir vekilinin olmayışının sıkıntısı yaşadığımız bir gerçek. MHP Söke ilçe teşkilatı olarak teşkilatımızdan çıkacak aday adayımızın seçilebilecek bir sıralamada yer alması için gayret içersindeyiz. Geçtiğimiz aylarda teşkilatımızı ziyaret eden Genel Başkan yardımcımız Sayın Oktay Vural"a bu konuda düşüncemiz gündeme taşınmıştı. Artık Söke"den partimizden bir vekili mecliste görmeyi arzu ediyoruz.

Melda Keskin (CHP İlçe Başkan Vekili); Söke, Aydın genelinde Cumhuriyet Halk Partisinin önemli kalelerinden biri olduğu bir gerçek. Bu gerçeği hem il hem de genel merkez yakından takip ediyor. Bizde Söke ilçe örgütü olarak aday adaylarımızın ilk sıralarda yer almasını arzu ettiğimizi genel merkezimize ilettik. Eğer ön seçim olmazsa sıralama genel merkeze kalırsa bizim talebimizin dikkate alınacağına inanıyoruz. Bu konuda ısrarcıyız.

Fahri Özsoydan (AK Parti İlçe Başkan Vekili); Bölgemizden, ilçemizden bir arkadaşımızın mecliste vekilimizin olması tüm hemşerilerimizin temennisi. Yaşanılan aday adaylığı takvimi nedeniyle şu anda partimizden aday adayı henüz yok. Ama Partimizden çıkacak aday adayı arkadaşımızın milletvekilliği sıralamasında seçilebilecek bir yerde olması hepimizin en büyük arzusu. Teşkilat olarak bunun gayreti içersindeyiz.

Süleyman Toyran (Söke Ticaret Odası Başkanı); Söke"den mecliste bir vekilimizin olmayışının sıkıntısı yaşamaktayız. İlçemizden vekil olmayışı toplumumuzun değişik platformlarında sık sık dile getirilen bir konu. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler önümüzde bir fırsat olarak durmakta. Hemşerilerimizden birisinin partisinden ilk üç de yer alacak olması kararsız seçmenlerin üzerinde de mutlaka bir etkisi olacağını düşünüyorum. Siyasi parti genel merkezlerinin Söke"nin bu konudaki duyarlılığını dikkate alacaklarına inanıyorum. Mecliste ilçemizden bir arkadaşımızın bulunması Söke"ye her zaman artı yazacaktır. Bu düşüncemizi her fırsatta dile getireceğiz.

Bertan Balçık (Söke Ticaret Borsası Başkanı); Meclise bu kez tarım kesimini temsil edecek, genç dinamik, eğitimli ve vizyonu olan bir arkadaşımızın milletvekili olarak mecliste bizi temsil etmesi en büyük arzumuz. Siyasi partilerimiz Söke"nin ihtiyacı olan Söke"yi layığı ile temsil edecek adayları belirlemeleri ve Söke"nin il sıralamasında mutlaka seçilebilir yerde olması için gayret içerisinde olmalılar. Söke olarak kabuğumuzu kırarak meclise mutlaka bir vekil göndermeliyiz.

Kemal Kocabaş (Söke Ziraat Odası Başkanı); Önümüzdeki genel seçimlerde Söke"den bir milletvekilinin meclise girmesi ve Tarım Bakanı olması bizlerin en büyük rüyası. Mecliste bir değil birden fazla Söke politikacının olması gerekir. Başta pamuk olmak üzere ülkemizin tarım ambarı olan ilçemizden tarım bakanı çıkması sadece ilimiz için değil bölgemiz de büyük önem taşımakta. Söke"den vekilin yanı sıra Tarım Bakanımızda çıksın.