İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er ve Orhan Korkmaz, MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının başında İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, 2011 yılı değerlendirmesi yaptı. 2011 yılının güzel çalışmaların olduğu bir yıl olduğunu belirten Kaymakam Demirezer, 2012 yılının 2011’de başlayan işlerin devam edeceği ve sonuçlandırılacağı bir yıl olacağını söyledi. Söke Organize Sanayi Bölgesi’ne İl Özel İdare’den geçen yıl olduğu gibi 2012 bütçesinden de kaynak aktarılacağını belirten Kaymakam Mehmet Demirezer, bunun gerçekleşmesinde emeği olan tüm il genel meclis üyelerine teşekkür etti. Kaymakam Mehmet Demirezer, İl Genel Meclis Üyelerine köylerin sorunları ile çok yakından ilgilenmeleri ve çözüm noktasında siyasi rekabeti bir yana bırakarak Söke için özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Fakülte binamız bitti ve faaliyete geçti. Söke OSB’de ilk kez sanayi parseli teslimi yapıldı, diğer bir parsel ise yakın zamanda teslim edilecek. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni binası için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’den onay çıktı. Köylerin ve ilçe merkezinin MOBESE Kamera Güvenlik Sistemi kurumları tamamlandı. Bunların her biri önemli ve çok güzel gelişmeler” dedi. Söke’nin pamuk ürünü ağırlıklı tarım kenti olduğunu belirten Kaymakam Demirezer, “Pamuk geçen yıl dünya şartları dolayısıyla yüz güldürdü, bu yıl ise üzüyor. Geçen yıl fiyatların artışı sevindirmişti, bu yıl fiyatlardaki düşüş üzüyor. Siyasilerimizin üreticilerin desteklenmesi için çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Bazen istenen gelişmeler olamayabiliyor, periyodik olarak yaşanabilen bu tür sıkıntılar karamsarlık yaratmamalı. Söke karamsarlık yaşayacak bir kent değil” dedi.
“2012 BÜTÇESİ 1 MİLYON TL”
Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Birliğin 1 Ocak 2011 ile 30 Kasım 2011 tarihleri arasında kesin olmayan hesaplara göre gelirinin 832 bin 243 TL, giderinin 673 bin 977 TL olduğu belirtildi.
Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2012 yılı tahmini gelir-gider bütçesinin 1 milyon TL olduğu belirtilirken, oy birliği ile kabul edildi. Bütçe kalemleri personel giderleri 52 bin TL, mal alım 125 bin 509 TL, cari giderler 130 bin TL, sermaye giderleri 467 bin TL, yedek bütçe giderlerinin 225 bin 491 TL olmak üzere toplam tahmini giderin 1 milyon TL olduğu belirtildi. Gelirlere bakıldığında Teşebbüs gelirleri 20 bin TL, Alınan Bağışlar 810 bin TL ve Diğer Gelirler 170 bin TL olmak üzere toplam tahmini gelirin 1 milyon TL olduğu belirtildi.
Gündem maddelerinin görülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde İl Genel Meclis Üyeleri ve Köy Muhtarları yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı konuştu.