Söke Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak olan Söke Kart Projesi’nin tanıtımı Söke Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Tanıtıma Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna, Enver Helvacı ve Mine Even, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Esnaf Oda Başkanlarından Ahmet Tokmakoğlu ve Salih Kılıç, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ile Meclis Başkanı Kemal Göven, CHP il Genel Meclis Üyesi Orhan Korkmaz, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Muslu, Şeref Palabıyık, Abdullah Arıcı, Bülent Önal ve Mrat kaloğlu, Mahalle Muhtarları, TARİŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Palabıyık, basın mensupları ve davetliler katıldı.
Söke’de kentlilik bilincini geliştirmeyi, hayatı kolaylaştırmayı, kentin marka değerini arttırmayı, Söke ekonomisini canlandırmayı ve Sosyal yardıma yeni bir anlayış getirmeyi hedefleyen Söke Kart’ın proje tanıtımını Söke Belediyesi’nin teknoloji çözük ortaklarından SAMPAŞ Firması Satış direktörü Coşkun Ağacıklar yaptı.
Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) çalışmalarını tamamlayan nadir belediyelerden biri, Teknolojiyi yakından takip eden ve bu teknolojiyi belediyecilik çalışmalarına entegre ederek vatandaşına kaliteli hizmet sunan bir belediye, E-TR Yarışmasında biri Cumhurbaşkanı’nın elinden olmak üzere 3 ödül almaya hak kazanan bir belediye olduğu için Söke Belediyesi’nin bu proje için seçildiğini dile getiren Coşkun Ağacıklar; “Dünyada City Card olarak bilinen bu proje Türkiye genelinde 6 belediyede uygulanırken; ege Bölgesi’nde ilk uygulayan kent Söke olacak” dedi.
Söke Kart Proje’sinin halka, anlaşma sağlanacak işyerlerine tanıtımı ile işe başlayacaklarını, halktan ve kurumlardan gelebilecek önerilerin Söke Kart’a entegresinin sağlanabileceğini söyleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Söke Kart ile ilgili birinci önceliğimiz mükellef kart sınıfında Söke Belediyesi’nin tahsilâtlarını vatandaştan en iyi ve en kolay şekilde yapabilmek. Benim önemsediğim diğer bir konu ise Söke Kartın Söke esnafı ve Söke ekonomisine sağlayacağı katkıdır. Sökeli esnaflarımızın Söke Kart’a sahip çıkmaları, alışverişlerde yapacakları kampanyalar Söke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak ve esnaflarımızın işlerine hareket getirecektir. Buradan sağlanan katkılarla Söke Kart sosyal yardımlaşmaya yani muhtaç vatandaşlarımıza da katkı sağlayacak” dedi.
Başkan Özekmekçi Söke Kart’ın kişisel hizmetlerde Tahsilât ve Ödemelerde Mükellef Kartı, Akıllı Su Sayacı Kartı gibi alanlarda entegrasyonu sağlanarak çok rahat kullanılabileceğini belirterek; “Söke Kart’ın kullanım alanlarını çoğaltmak, anlaşmalı işyerlerinin sayısını arttırmak mümkün olacak. Söke Kart, Ulaşımda E-Bilet Kart, KGS Kart, Alışveriş Kartı gibi hizmetlerde de kullanılabilecek” diye konuştu.
Başkan Özekmekçi önümüzdeki günlerde Söke’deki sektörel ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yapılarak Söke Kart’ın tanıtımının yapılacağını ve kapsamları üzerinde daha geniş değerlendirmelerin yapılacağını sözlerine ekledi.
Proje katılımcılar tarafından beğeni toplarken; katılımcılar Söke Ekonomisine katkı sağlayacağını umdukları projeyi hayata geçirecek olan Söke Belediyesi yönetimine teşekkür etti.