Söke Kadın Meclisi ilk olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliğini gündemine alırken; bir yandan da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ne hazırlanıyor.
Söke Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Kadın Meclisi genel kurulunu Eylül ayı içinde yaptı. Genel kurul ile birlikte çalışma gruplarını oluşturan Söke Kadın Meclisi faaliyetlerine de hız verdi.
Bu çalışma gruplarından ‘Gönüllü Anneler’ çalışma grubu ilk etkinlik için kolları sıvarken; 20 Kasım çocuk hakları günü nedeniyle ‘çocuk şenliği’ düzenleyecek. 20 Kasım günü başlayacak ve 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında çocukların haklarına dikkat çekilecek, başta çocuklar olmak üzere veliler bilinçlendirilecek. Yürüyüş, sergi, eğlence gibi aktivitelerin yer alacağı çocuk şenliği kapsamında afiş ve broşürlerin yanında çeşitli Radyo-TV, gazete ve yayın organlarında 20 Kasım çocuk hakları günü ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.
Söke Kadın Meclisi olarak geçmiş dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini belirten Başkan Hatice Sarınç; “Etkinliklerimize halkın sahip çıkması çok önemli. Bu yıl 20 Kasım Çocuk hakları Günü’nü Söke’de bir ilk olacak şekilde ‘Çocuk Şenliği’ne dönüştürme kararı aldık. Etkinlilerimizin gerçekleşmesinde Söke Belediyesi’nin büyük katkısı bulunuyor. Gerçekleşecek etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.