Söke’deki inşaat sektörü yeniden düzenlenen Yapı Denetim Yasası ile ilgili bilgilendirildi, inşaat sektörünün sıkıntıları masaya yatırıldı. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İnşaat Mühendisi Selahattin Varan, İMO Aydın Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Kazım Zeyrek konuşmacı olarak yer alırken; Sökeli inşaat mühendisleri ve mimarlar ile inşaat sektörünün içinde yer alan temsilciler katıldı. Toplantıya katılımın az olması gözlerden kaçmadı.
Yeniden düzenlenen yapı denetim yasasında yapı imalatı sırasında yanlış uygulama yapılması sonucu meydana gelebilecek olumsuzlukların sorumlularına istinaden verilebilecek olan cezaların çok daha ağırlaştırıldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, ''Ülkemiz deprem riski yüksek olan bir coğrafyaya sahip. Bakınız bir Marmara Depremi yaşadık. Yakın tarihte Van Depremi meydana geldi. Aydın coğrafyası da deprem riski olan bir bölge. Yapı imalatlarında daha dikkatli olunmalı ve yasalar çerçevesinde uygulamaların doğru şekilde yapılması gerekir” dedi.
Toplantıda, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek; katılımcıları inşaatlara yönelik yönetmeliklerdeki değişiklikler, Müteahhitlerin sicil belgesi, Şantiye şefliği görev ve yetkileri, Şantiyede çalışan ustaların ustalık belgeleri gibi konularda bilgiler verdiler.