Söke Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD), Söke İş Adamları Derneği (SİDER), Ziraat Odası, Esnaf Odaları’nın bir araya gelerek oluşturdukları Söke Sivil Toplum Kuruluşu oluşumu ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nu konuk etti. Bedesten Teras Resturantta verilen akşam yemeğine rektör Birincioğlu’nun yanı sıra kaymakam Mehmet Demirezer, Söke MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin, Belediye Başkan Vekili Refik Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı ve Söke STK yöneticileri katıldı.
“DEVLET BU SEFER DESTEK OLMALI”
Söke Sivil Toplum Kuruluşu Platformunda yer alan oda başkanları yapılması planlanan ikinci fakülte ile ilgili görüşlerini açıklarlarken, ikinci fakültenin yapımına maddi ve manevi destek vermeye hazır olduklarını dile getirdiler. Geçtiğimiz yıl Sökeliler tarafından yapılan ve ADÜ’ye tahsis edilen Söke İşletme Fakültesinin tamamının Sökeli hayırsever ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile yapıldığını dile getiren oda yöneticileri, yapılması planlanan ikinci fakülte için devletten maddi destek sağlanması gerektiğini dile getirdiler.
KAYMAKAM; “USTALIK DÖNEMİ YAŞAYACAĞIZ”
Söke’deki sivil toplum dayanışması ile hayata geçirilen İşletme Fakültesi yapımının diğer ilçelere de örnek olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Demirezer; “Birinci fakülte yapımında çıraklık, kalfalık dönemi yaşadık, ikinci fakülte yapımında ustalık dönemi yaşamak istiyoruz. Söke ikinci fakültesi için çok istekli. Yakalanan bu sinerji ile ikinci fakültenin de hayata geçeceğine inanıyorum. Şu anda ikinci fakülte için ADÜ’ne arsa tahsisi yapıldı” dedi.
“FAKÜLTEYE 7 YENİ BÖLÜMÜN ONAYI ÇIKTI”
Toplantıya katılan Söke MYO Doç. Dr. Mustafa Çetin fakülteye açılacak ola yeni bölümler ve mevcut eğitimle ilgili bilgi verirken, Söke MYO ve İşletme Fakültesi’nin çok ciddi prestije sahip olduğunu dile getirdi. Söke İşletme Fakültesi’ne yeni açılacak 7 bölümün YÖK’den onaydan çıktığını söyleyen Çetin; “Söke’nin yanı sıra Kuşadası ve Didim MYO öğrencileri yabancı dil hazırlık sınıfını Söke’de okuyacaklar. Şu anda 1300’e ulaşan öğrenci sayımızın önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyoruz” dedi.
REKTÖR BRİNCİOĞLU; “DOĞUDA NAZİLLİ, BATIDA SÖKE”
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeniden yapılanma içersinde mesafe kat ettiğini söyleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu; “Geçtiğimiz yıllara göre kapasite olarak 2 kat büyüyen ADÜ’nde yapılan yatırımlar yüz güldürüyor. Doğuda Nazilli, Batıda Söke, Didim ve Kuşadası’ndaki yeni yatırımlarla mevcut öğrenci sayısını daha da artırarak Aydınımızın öğrenci şehri haline getirmesine katkıda bulunacaklar. Nazilli Doğu Kampüs merkezi, Söke’yi de Batı Kampus merkezi yapacağız. Sökeli hemşerilerimizin fakülte çabalarını biliyoruz. Hayırseverler, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının birlikte çalışmalarının sonucu hayata geçirile Söke İşletme Fakültesi örneği uzun vadede her yerde anlatabileceğimiz bir konu. Burada herkesin ortak bir başarısı var. Söke’de ikinci fakülte için başlatılan yeni çalışmaya ADÜ olarak desteğe hazırız” dedi. Toplantıda ayrıca rektör Birincioğlu, Söke’ye kazandırılacak ikinci fakülte bölümü ile ilgili şimdiden isimlendirmenin yanlış olabileceğini sözlerine ekledi.