Bölgenin en büyük özel hastanesi olacak olan, Özel Söke Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleşti.
Op. Dr. Hamit Eğriboz, Dr. Turgut Atik ve Yavuz Grup ortaklığı girişimiyle, 12 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Özel Söke Hastanesi, 100 yataklı olması planlanırken, 2011 yılının sonlarında tamamlanacağı belirtildi.
Temel atma törenine, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, Söke'deki daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları, banka müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Eraydın, hastanenin 2011 ekim ayında tamamlanacağını belirterek, 12 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak olan tam donanımlı Özel Söke Hastanesinin maliyetinin 20 milyon lira olacağını söyledi.
Özel Söke Hastanesinin kurucularından Hamit Eğriboz, yaptığı konuşmasında Sağlık Bakanlığı'ndan Özel Söke Hastanesinin ön izin belgesini 50 yatak olarak aldıklarını, inşaatının bitimine kadar geçecek sürede branş ve kadroları arttırarak yatak sayısını 100'e çıkartmak şistediklerini belirtti.
Eğriboz, ''Projemiz oldukça büyüktür. Söke ve bölge için büyük bir kazançtır. Bölgemizdeki sağlık alanındaki boşluğu doldurup, istihdam sağlayacağız. Ayrıca yan sektörler de bundan yararlanacak'' dedi.
Özel Söke Hastanesinin kurucularından Dr. Turgut Atik, Özel Söke Hastanesinin konum itibariyle turizm bölgesinin merkezinde olduğunu belirterek, sadece bölge insanının değil yabancı ülkelerden gelenlere de hizmet vereceğinin altını çizdi. Atik,''Söke'de ve bölgede herkes özel hastane istiyordu. Biz bu adımı atarak en iyisini, en güzelini ve en donanımlısını yapacağız'' dedi.