Terör örgütü PKK'nın Hakkari'de gerçekleştirdiği saldırıda 24 askerin şehit olmasının yankıları sürüyor. Eylül ayı içerisinde gelen MİT raporunda, PKK'lı teröristlerin Çukurca ili Yapraklı Köyü'nden, Cevizli ve Çeltik Köylerine içi askeri mühimmat dolu çuvallar götürdükleri bilgisi iletildi. Bölgedeki tüm güvenlik birimlerine iletilen bu istihbarat bilgisine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı iddia ediliyor. Söz konusu rapordan sadece birkaç hafta sonra Hakkari'de meydana gelen terörist saldırıda 24 asker şehit oldu.
 
AYTAÇ: BÖLGE ÇOK KEZ SALDIRIYA UĞRADI
 
 
Milli gazetenin haberine göre askerlerin şehit olduğu bölgenin bundan önce defalarca daha saldırıya uğradığını belirten SARGEM Başkanı Doç. Dr. Önder Aytaç, kısa bir süre önce verilen istihbarata rağmen yi saldırıya karşı her hangi bir önlem alınmamış olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.
 
Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Bakan Taner Yıldız'a yönelik yapılan yumruklu saldırıların ardından emniyet müdürlerinin görevden alındığını hatırlatan Aytaç, "Askeri bürokraside de buna uyulması gerekiyor. Böyle durumlarda rütbeli askerler ya görevden alınmalı ya da onurun hakim olduğu ülkelerde olduğu gibi istifa etmeliler" şeklinde konuştu.
 
SORUMLULAR HESAP VERMELİ "
 
Aileler, yere-göğe koyamadıkları çocuklarını askere böyle şehit olsun diye göndermiyorlar" diyen Aytaç şöyle konuştu, "TSK da buna uygun davranmalı. Ailelerin emanet ettiği askerleri sağ salim ailelerine iade etmeli. Bu saldırılarda askeri müfrezenin başındaki rütbeliden Jandarma Genel Komutanı'na kadar çok sayıda sorumlu var" Türkiye'nin 30 yıla yakındır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Aytaç, "Bu çaplı bir terörle mücadele eden bir ülkenin sahip olması gereken sınır güvenliğine sahip değiliz. Mayının nerede olduğunu bilen katırların dahi güvenlik duygusundan uzağız" ifadelerini kullandı.
 
ÖNLEM ALINMADI "
 
Askerlerin şehit olduğu bölgenin bundan önce defalarca daha saldırıya uğramıştı. Çok kısa bir süre önce de saldırı istihbaratı verilmişti. Buna rağmen önlem alınmamış. Aileler yere, göğe koyamadığı çocuklarını şehit olsunlar diye değil sağ salim bir şekilde geri gelsinler diye askere gönderiyor. TSK da buna uygun davranmalı. 30 yıldır terörle mücadele eden Türkiye'nin sınırları kevgire dönmüş durumda. Mayının nerde olduğunu anlayan katırların dahi güvenlik duygusundan uzağız"