Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) öncülüğünde yapılacak olan Söke Fakülte binası toplamda 100 dönüm olan hazineye ait arazinin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)"ne devri yapılan 23 dönümlük alanda inşa edilecek. Söke Belediyesi, Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, SÖGİAD, Söke Şehiriçi minibüs Kooperatifi"nin önemli katkıları ile inşa edilecek Söke Fakültesinin temeli atıldı.
Temel atma törenine İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna, Enver Helvacı ve Yüksel Ertercan, ADÜ Söke Meslek Yüksek Okul Müdürü Sabiha Işık ve öğretim üyeleri, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran ve yönetim kurulu üyeleri, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, TÜGİK Genel Sekreteri ve EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Daha önce yaptıkları açıklamalarda Haziran ayı başında temelin atılacağını söylediklerini ve bugün gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Söke İlçe Kaymakamı ve SÖKEV Başkanı İsmail Demirhan; fakülte binası inşaatını Sökelilerin elbirliği ile en kısa ve hedeflenen sürede bitireceğine inandığını söyledi. Kaymakam İsmail Demirhan yaptığı açıklamada; “Belediyemiz, sivil toplum kuruluşları ve Sökeli hayırseverler ile birlikte inşaatı bitireceğiz. Söke"nin en önemli sorunlarından birinin fakülteye kavuşmak olduğunu biliyoruz. Sökelileri bu güzel hizmete katkı sağlamaya ve hassas olmaya davet ediyorum” dedi.
Katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “SÖKEV buişin sahibi. SÖKEV Yönetim kurulumuzun büyük katkıları var. Bunun yanında katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Fakülte binası inşaatının kazasız belasız tamamlanmasını temenni eden İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Bu binada okuyacak gençlerimizin donamlı şekilde yetişmelerini vatana hayırlı olmalarını, bu hizmetin Sökeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Temel atma töreninde kurban kesilirken, dualar okundu. Temel atma töreninde harç dökme butonuna İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi birlikte bastı. Temeli atılan Söke Fakültesinin 2010-2011 eğitim yılında faaliyete geçmesi hedeflenirken; önümüzdeki günlerde ADÜ ile SÖKEV arasında protokolün imza altına alınması bekleniyor.