İlçe yöneticileri ve partililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz mazeret göstererek katılmadı. Katılımcılar arasında İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan bir diğer isim Veli Devrim Yerli de yer aldı.

CHP Söke İlçe Yöneticisi Coşkun İltüzer’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Söke CHP İlçe Başkan Adayı Reşit Ünal Kızılırmak, adaylığının gerekçelerini ve neden yola çıktığını belirtti.

Sözlerine partiye bugüne kadar emeği geçen bütün ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililere teşekkür ederek başlayan Reşit Ünal Kızılırmak açıklamasında; “Bizim ortak paydamız Halk Partili olmamız. Bizim ortak paydamız 6 Ok’taki ilkelerimiz, sosyal demokrasi, çağdaş, sosyal ve hukuk devleti. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımız. Bu partide Türkiye’nin dört bir yanında doğmuş, Sökeli olmuş hemşerilerimizin emekleri var. Burada 7 kuşaktır Söke’de yaşayan abilerimiz, ablalarımız var. Bu salonda farklı etnik kökenlere, dini inançlara mensup üyelerimiz, yöneticilerimiz var. Burada Malatya’da büyüyen İsmet İnönü ile Selanik’te büyüyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ortaya konulan milli mücadele ruhu var. Burada birlik var, dirlik var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kardeşliği var. Ve biz bu kardeşliği yaşatmak için barış içinde, dostluk içinde el ele vererek, omuz omuza mücadele etmeye talibiz. Bizi bölmek isteyen zihniyetin ekmeye çalıştığı tohumları partimizin içinde ektirmeyeceğiz. O nedenle ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladı olarak, birisinin, bir zümrenin ya da bir hizbin adayı değilim. Ve olmayacağım. Bu kararlılıkla çıktığım bu merdivenleri; bugün de başım dik olarak çıkıyorum. 9 Aralık tarihinde yapılacak olan İlçe Kongremizde İlçe başkanlığına adayım" dedi.

23469166_10155940836832320_2143439938_o.jpg