CHP Söke ilçe yönetim kurulu haftada bir düzenli olarak basın ile bir araya gelme kararı aldı. Söke CHP, Genel Merkez tarafından yapılmakta olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ülke gündemini ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulunup kamuoyu bilgilendirilecek.
İlk hafta toplantısında konuşan Osman Ünsal, Ankara, Bitlis, Siirt ve bu sabah itibari ile Diyarbakır ve Van’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
Ülke gündemini değerlendiren Söke CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, “Hepimizin bildiği gibi Başbakan’ın müsteşar yardımcısı ile terör örgütü temsilcilerinin görüşmeleri deşifre edilmiştir. Hükümet önceki TBMM üyelerinden aldığı yetki kanunu ile şimdiki TBMM üyelerinin iradelerini hiçe sayarak yönetim sistemini kanun hükmünde kararnameler ile biçimlendirmektedir. Ülkenin en temel kurumu olan yasama organın hükümet tarafından yetkileri gasp edilerek hareketsiz bırakılmaktadır. Bu durum Başbakan’ın yargıdan sonra şimdide yasama gücünü işlemez kılmasından başka bir şey değildir. CHP ana muhalefet partisi olarak ulusun iradesine konulan bu ipoteği kaldırmayı en temel görevlerinden saymaktadır. CHP 1 Ekim’de bu güne kadar Türkiye’nin çıkarları ve halkımızın refahı için yürüttüğü mücadeleye yasama organının onurunu kurtarmak mücadelesini de ekleyecektir. Bu çerçevede yetki temeli sorunlu olan kanun hükmünde kararnameleri ana yasa mahkemesi denetimine sunmayı sürdürecektir” dedi.
“MECLİS TV’YE KISITLAMA GETİRİLEMEZ”
TBMM ile TRT genel müdürlüğü arasında Meclis TV’ye getirilen kısıtlamaların hükümetin basın yayın organları üzerinde kurduğu sansürcü baskının başka bir uygulaması olduğunu ifade eden CHP Söke İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal; “Ulusal karar verme sürecinin halktan kaçırılma kaygısının bir ürünü olduğuna dikkat çekti. Ünsal; “Bu durum AKP iktidarının kapalı kapılar ardında çalışma alışkanlığının sonucu olarak görünmektedir” diye konuştu.
“PKK-MİT GÖRÜŞMESİ DEĞİL”
PKK-MİT görüşmesine de değinen Söke CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, “Bu görüşmeye hemen PKK-MİT görüşmesi denildi ancak bu doğru değildir. Bu kişi o tarihte Başbakan’ın yakın çalışma arkadaşıdır ve bu görüşmelere Başbakan’ın özel yetkilendirmesiyle gitmiştir” dedi.
Bu konuda Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a birçok soru yönelttiğini belirten Ünsal, bu soruların yanıtlarını beklediklerini ifade etti. Ünsal, Malatya’da kurulması gündemde olan Radar Üssü ile ilgili de eleştirilerde bulundu.
“ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR”
Söke CHP olarak çalışmalarının hılı bir şekilde sürdüğünü, hafta sonunda gerçekleşen köy gezilerinde vatandaşlardan çok iyi tepkiler aldıklarını ve memnuniyetlerini dile getiren CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal; “Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle 27 Eylül 2011 Salı günü saat 20.30’da yapılacak olan genişletilmiş toplantımızı tüm partililerimize ve basın mensuplarımıza duyuruyor ve davet ediyoruz” diye konuştu.