Söke CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Nurten Sukayar, Yasemin Gürsoy ve Yalçın Değerbilir’in bulunduğu toplantıda açıklamayı Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Ceylan yaptı. Mehmet Arif Ceylan açıklamasının başında Meclis’te Söke’nin sıkıntılarını dile getiren, seçimden önce ve sonra Söke ile bağlarını koparmayan Milletvekillerine teşekkür etti.
Söke CHP olarak çiftçinin ziraat bankası ve tarım kredi kooperatif borçlarının yüzde 5 olan yasal faizin ödenerek anaparanın 1 yıl ertelenmesi taleplerini dile getirdiklerini belirten Söke CHP Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Ceylan; Konuyla ilgili Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdem’in açıklamalarının doğruluğunu Ak Parti Söke İlçe Yönetiminden öğrenmek istediklerini ancak bugüne kadar sessiz kaldıklarını söyledi.
Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in ertelemeler gerçekleşmeyince; Ziraat Bankası’nın uzun zamandır yaptığı, Çiftçilerin tercih etmediği başka bir uygulamasını yeni ve cazip bir uygulamaymış gibi gösterdiğine dikkat çeken Mehmet Arif Ceylan, konuyla ilgili asıl olanın yasal düzenleme gerekliliği olduğunun altını çizdi.
Söke CHP Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Ceylan, “Sayın Milletvekili Mehmet Erdem’in bir açıklaması yerel basında yer aldı. Sayın Milletvekilinin söylemek istediği kısa ve net olarak şudur; Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifinden kredi kullanan üreticiler ilçe tarımdan alacakları zarar tespit belgesi ile ilgili yerlere müracaat yapmaları yıllık yüzde 5 olan faiz yerine, yüzde 14 faiz artı yüzde 2 komisyonla toplam yüzde 16 faizle yani yüzde 5 olan sübvansiyeli faizin 3 katı oranında ödenmesi ile borçlarını öteleyebileceklerdir. Bu bankanın kendi bünyesinde yaptığı bir uygulamadır. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Sayın Metin Lütfi Baydar’ın da açıklamalarında belirttiği gibi asıl olan yasal düzenlemedir. İktidar ağlama, sızlama, karşı tarafı suçlama yeri değil çare bulma yeridir. Sonuna kadar çiftçilerimizin yanında ve sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Umudumuz iktidarı ve muhalefetiyle en kısa sürede üreticilerimizin beklentilerinin gerçekleştirilmesidir” ifadelerini kullandı.