Çavdar Köyü Muhtarı Adil Atmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde sulama göletin devreye girmesiyle birlikte mısır üretiminin arttığını, ancak ileri ki yıllarda mısırın yerini fasulyenin alacağını söyledi.

Üreticilerin mısır üretiminden istenilen geliri elde edememesi üzerine piyasa araştırması yaptıklarını ve fasulye üretimine ağırlık vermeye karar verdiklerini ifade eden Atmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıllarda önceliği fasulye yetiştiriciliğine vereceğiz. İlaç kullanmadan doğal şartlarda fasulye yetiştiriciliğine yöneleceğiz. Özellikle haziran ve ekim aylarında piyasaya sürülecek fasulyenin ekonomik getirisinin büyük olacağını tahmin ediyoruz. Tek bir ürün üzerinde yoğunlaşırsak pazarlamada da sıkıntı çekmeyiz. Çavdar köyünde yayla havası olması nedeniyle fasulye için uygun bir iklim olacak. Çavdar köyünün düz bir yerleşim alanı var. Evlerin önlerinde büyük bahçeler var. Söke'nin, taze fasulye ihtiyacını karşılayabiliriz. Manavların başka ilçelere fasulye almaya gitmelerine gerek kalmayacak."

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png