Söke Belediyesi Sağlık işleri Birimi bünyesinde oluşturulan engelliler ve yaşlılar masası çalışmalarına başlarken, engelli ve yaşlılar masasının ilk icraatı da engelli taşıma aracı oldu.
Asansör rampalı olarak dizayn edilen araç 4 engelli taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca engelli taşıma aracı ile yolculuk edecek engelli vatandaşlara birer refakatçi de eşlik edebilecek. Engelli vatandaşlar Söke Belediyesi’nin 518 23 11 no.lu telefonundan 190 dahili numarayı tuşlayıp yetkililere taşıma taleplerini iletebilecekler.
Söke Belediyesi engelli taşıma aracının 19 bin TL’ye mal olduğu belirtilirken; Söke Belediyesi’ne kayıtlı yaklaşık Bin engelli vatandaşın bulunduğu öğrenildi. Diğer taraftan Söke Belediye Hizmet Binası içinde engelli vatandaşların yararlanabilmeleri için WC düzenlemesi de yapıldı. Söke Belediyesi engelli taşıma aracının tanıtımı basına ve kamuoyuna yapılırken; tanıtım toplantısına Söke Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna ve Enver Helvacı, Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Değer ve Sağlık İşleri personeli katıldı.


“ENGELLİLER VE YAŞLILARA YÖNELİK FAALİYETLER ARTTIRILACAK”
Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü engelli ve yaşlı masası faaliyetleri kapsamında engelliler ve yaşlılara yönelik etkinliklere hız verecek. Söke Belediyesi’ne kayıtlı engellilere mesaj yolu ile ulaşılarak etkinliklerden haberdar edilecek. Engelli vatandaşlara ulaşacak Söke Belediyesi kayıt güncellemeleri yapacağı gibi, anket uygulayarak engelli vatandaşların fikirlerini de alacak. Engellilere yönelik kurs ve meslek edindirme seminerleri yapmayı planlayan Söke Belediyesi, yaşlılara yönelik evde bakım hizmeti başlatacak.


“SOSYAL VE TOPLUMCU BELEDİYECİLİK”
Söke Belediyesi’nin sosyal ve toplumcu belediyecilik anlayışını bir gereği olarak engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin arttırıldığına dikkat çeken Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, “Tam katılım ve eşitlik ilkesi doğrultusunda engellilerin kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerin sunulmasını amaçlamaktayız” dedi.

89.20120309125758.jpg

90.20120309125817.jpg