Söke kent merkezi yoğun yağmurları sorunsuz atlattı ama belediye yine de altyapı çalışmalarını sürdürerek işi şansa bırakmıyor.
Muradiye Caddesi, Sanayi Sitesi, Çöp-Şişçiler önünden başlayıp, Anadolu Lisesi ve çevre yoluna paralel geçecek olan yaklaşık 1 kilometrelik yeni yağmur suyu şebekesinin yapımına önümüzdeki günlerde başlanılacak. 1200’lük yapılacak olan hattın ihalesi tamamlanarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 
YAĞMUR SUYU TAHLİYESİ İÇİN IZGARALARIN PERİYODİK KONTRÖLLERİ İŞE YARADI
İnşaat Mühendisi Muhammet Kuru yönetimindeki Söke Belediyesi Kanalizasyon ekipleri kış hazırlıkları kapsamında kentin muhtelif noktalarında bulunan yağmur suyu ızgaralarını temizleyerek kontrollerden geçirmelerinin son yağışlarda büyük faydası görüldü. Kış öncesi işi sıkı tutan Söke Belediyesi ayrıca Savuca Deresini ve Zekai Avcıoğlu Sokakta, Cengiz Sokak, Yaşar Özgür Sokak, Kubilay Caddesi, Yörük Sokak, Yıldırım Yapı, Üniversite Yolu, Doğa Sokak’ta yaptığı yağmur suyu kanallarının yanı güzergâh bölgelerinde çeşitli noktalara ızgaraların yapılması yağmur suyu sorununun çözülmesine ciddi katkısı oldu. 
KANAL TEMİZLEME ARACININ BÜYÜK FAYDASI OLDU
Söke Belediyesi kentin muhtelif sokaklarda hayata geçirdiği yağmur suyu kanalı ve mevcut yağmur suyu şebekesine ilave çalışmaları her yağışta ciddi sorun yaşanılan cadde ve sokaklarda bu kez sorun yaşatmadı. ‘sel ve su baskını’ gibi terimleri kent gündemine bir daha girmemek üzere kaldırmak istediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Hafta başında Söke ve çevresine mevsim normallerinin ve uzun yıllar ortalamalarının çok üzerinde yağmur yağdı. Yaz sezonuna girerken başlattığımız alt yapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 bin metre yağmur suyu şebekesi döşedik. Ayrıca kiraladığımız kanal temizleme aracı ile ana arterler başta olmak üzere yaklaşık 10 bin metre yağmur suyu kanallarının içi mil ve topraktan temizlenmesi yağmurlarda çok büyük katkısı oldu” dedi.