Söke Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açık hava sinema günleri sona erdi.

10 Temmuz tarihinde başlayan ve dört gün süren açık hava sinema günlerinde vizyonda ses getiren Sümela'nın Şifresi Temel, El Yazısı, Ateşin Düştüğü Yer ve Dedemin İnsanları isimli filmler gösterildi. Sinema günlerinde filmler Atatürk Parkı ve Uğur Mumcu Parkı'nda Söke halkı ile buluştu. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen açık hava sinema günlerine Söke halkı büyük ilgi gösterirken, Sökeliler nostalji yaşadı. 2 ayrı noktada her filmi ortalama 500'şer kişi izledi. Son gece bu sayı 800'e çıktı.

Most Production ve Ay Yapım'ın yapımcısı olduğu, Çağan Irmak'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı 'Dedemin insanları' isimli film büyük ilgi gördü. Açık hava sinema keyfi ile Uğur Mumcu Parkı'nda gösterilen filmi yaklaşık 800 kişi aynı anda izledi. Bir kısmı Söke'de çekilen filmde bugün Halk Kütüphanesi olarak hizmet veren tarihi binanın Belediye olarak dizayn edildiği ve çok sayıda Sökeli figüranın rol aldığı Dedemin İnsanları'nın gösteriminde tam bir nostalji yaşandı. Film öncesi katılımcılara Söke Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gazoz ve çekirdek dağıtıldı. Birçok Sökeli açık hava sinema günlerinde çocukluğuna döndü. Çocuklar ise film makinesi ve sinema perdesi ile belki de ilk kez tanıştı.

Açık hava sinema günleri ile geçmişin özlemini Söke halkına tekrar yaşatmayı ve genç nesle sinema keyfini aktarmayı hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; "Açık hava sinema günlerinin halkımız tarafından beğenilmesi ve ilgi görmesi bizleri memnun ediyor. Önümüzdeki yıl Sinema Günleri'nde süresi ve film sayısını arttırmayı düşünüyoruz" dedi.