Söke Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yurt dışında bulunan AK Parti'li üye Kemal Karakaş ve istifa eden CHP’li üye Abdullah Arıcı dışında tüm üyelerin katılımı ile yapıldı.
Toplantı öncesi gündem dışı konuşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Doğalgaz çalışmaları ile şehir içi trafiğinde yaşanılan olumsuzlukları dile getirerek; “Çalışmalardan bizde rahatsız. Ancak şehrin geleceği açısından bu rahatsızlığı bir süre göze almak zorundayız. Çalışmaların tamamlandığı yollarda belediyeye ve emniyete zamanında bilgi verilmemesi trafik akışında sorun yaratıyor. Bu konuda çalışmaları yürüten şirketi uyardık” dedi. Başkan Özekmekçi Doğalgaz çalışmasında Aydın Caddesinden bir hattın Kuşadası’na geçtiğini aynı zamanda Aydın Caddesi güzergahında bina bağlantı çalışmaların yapıldığını söyledi.
“AYDIN CADDESİ PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR”
Aydın Caddesi Kentsel Yenileme Projesi’ni hayata geçirebilmek için doğalgaz çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Önümüzdeki ay Aydın caddesinin ihalesine çıkmayı planlıyoruz” dedi. Özekmekçi ayrıca Sanayi Sitesi karşısında inşaatı duran sosyal salon inşaatının yeniden yapımına başlanılacağını sözlerine ekleyerek; “Bu inşaatımızın devamı ile ilgili ihaleye önümüzdeki günlerde çıkacağız” dedi.
“GÜNDEMDEKİ MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ”
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin yaptığı değerlendirme sonrasında Söke Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeler görüşüldü. Belediye Meclisi toplantısında Söke Katı Atık Entegre Tesis projesi ile ilgili tüm anlaşma ve protokolleri imzalamak üzere Başkan Özekmekçi’ye yetki verildi. Yine gündemde yer alan diğer bir maddede SÖKEV’e harcama yapmak üzere Başkan Özekmekçi’ye Belediye Meclisi’nce yetki verildi. Belediye Meclisi’nin gündeminde yer alan zemin kat ticaret imarlı alanlarda asma kat yapılması halinde bina yüksekliğinin 2 mt arttırılması konusu görüşülürken; konuyla ilgili CHP gurubu kabul, MHP grubu çekimser oy kullandı. Ak Partili Şule Tuntaş ise red oyu verdi. İmar tadilatlarının görüşüldüğü Söke Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında yapılan seçimle istifa eden CHP’li belediye meclis üyesi Abdullah Arıcı’nın yerine Encümen Üyeliği’ne Engin Yıldız seçildi. Söke Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının 1 Haziran 2012 Cuma saat 14.30’da yapılması kararlaştırıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg