MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kabasakal’ın mazereti nedeniyle katılamadığı meclis toplantısının başında gündem dışı değerlendirmelerde bulunan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin yıldönümünü kutladı.
Saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin oylanması ile başlayan belediye meclis toplantısının gündeminde yer alan maddeler görüşüldü. Aydın Caddesi üzerinde bulunan bir mekana içkili yerler statüsüne dahil edilmesi ve krokiye işlenmesi konusu görüşülürken, madde Ak Partili Meclis Üyeleri Kemal Karakaş ve Levent Candal ile MHP’li Meclis Üyesi Şule Tuntaş’ın ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclisi’n gündeminde yer alan diğer maddede MOBESE sistemi’nde kullanılmak üzere ivazlı maddi ve ayni bağışların belediye kanununun18/g maddesi gereğince kabulü maddesi görüşüldü. MOBESE kamera güvenlik sistemi için daha önceden yapılan yardımlara ek olarak MHP Kadın Kolları ve Sarraflar Derneği’nin maddi bağışları, Taşyakan İnşaat’ın kamera direklerinin montajında kullanılan hazır beton, Ticaret Borsası’nın kameralar için 15 adet direğin temini ile Abdullah Akkösen varislerinin MOBESE baz istasyonun kurulacağı arsanın bağışı Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında İmar tadilatları maddeleri görüşülüp, imar komisyonunun önerileri doğrultusunda meclisten geçti.
Söke’de yardımsever vatandaş Halil Kadem Namlı’nın 6 adet triplex tipte konutunu Van’lı depremzedelere tahsis etmek istemesi üzerine Söke Belediyesi’ne müracaatı sonrasında gündeme gelen konu görüşüldü. Yardımsever vatandaş Namlı’nın Yenikent Mahallesi’nde bulunan Akıntürk Yapı Koop.’ta bulunan 6 adet konutunu belirlenecek Van’lı depremzedelere, Ağustos ayına kadar tahsis etme isteğibi belediyeye bildirdiğini belirten Başkan Özekmekçi, “Vatandaşımız hiçbir bedel beklemeksizin konutlarını Ağustos ayına kadar depremzedelere tahsis edecek. Söke Belediyesi’nden de su bedellerinin belediye tarafından karşılanması ve evlerin içine eşya yardımının belediye tarafından organize edilmesi talebi var. Belediye Meclisi’mizden yapılacak yardım kampanyası ile ilgili yetki istiyoruz” dedi. Belediye meclisinde konunun görüşülmesinden sonra Van’lı depremzedelerin yerleştirileceği konutlar için yardım kampanyası düzenlenebilmesi için yetki verilirken, Nimet İncedal (CHP), Namık Bayrakçı (MHP), Levent Candal (Ak parti)’dan oluşan komisyon kuruldu.
Meclis gündeminde KUŞATAK Belediyeler Birliği Projesi’ne kur farkından dolayı 22 Bin 197,618 Euro’luk yerel katkı payının aktarılması ve bunu ile ilgili İller Bankası’na borçlanma yetkisinin verilmesi maddesi yer aldı. Konu belediye meclisinde görüşülürken, oy birliği ile kabul edildi.