Meclis toplantısı açılışında konuşan Başkan Özekmekçi, düğün salonu işinin yeniden ihale edilmesinden sonra hızlandığını yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Özekmekçi, Aydın Caddesi Projesi’nin ihalesinin yapıldığını önümüzdeki günlerde bu proje çalışmalarının da başlayacağını ifade etti. Boynak içme suyu nakil hattı projesi ile ilgili son dönemde olumlu gelişmelerin olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkanı Özekmekçi, “Kredi talebimiz Bakanlık tarafından kabul edildi. İller Bankası’nın projeyi önümüzdeki günlerde ihale etmesini bekliyoruz” dedi.

Söke Belediyesi Katı Atık Entegre Tesisi ile ilgili dosyanın Danıştay’dan geldiğini eksik ya da fazlalıkların tespit edileceği dosya çalışmasının Söke Belediyesi ekibi tarafından yapıldığını belirten Başkan Özekmekçi, “Dosya süreç gereği daha sonra Bakanlığa gidecek. Herhangi bir hata olmazsa sözleşme aşaması başlayacak” dedi.

Kemalpaşa Mahallesi restorasyon Projesi ile ilgili olarak yeni ve olumlu gelişmelerin olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Proje ile ilgili bir doya AB Kültür Fonunda bir dosya da Kültür Bakanlığı’ndaydı. Bu arada bizde boş durmadık. Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan dosya için Valiliğe bir başvurumuz vardı. Valilikten projenin yüzde 70’inin desteklenmesi konusunda valilikten onay almış bulunuyoruz. Kemalpaşa Evleri Projesi için buda güzel bir gelişme oldu” diye konuştu.

Son dönemde basında çıkan bazı haber ve yorumlarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Talihsiz kısmı bu haberleri basında paylaşan meclis üyesi bir arkadaşımız” dedi. MHP’li Oğuz Eryıldız’ın imar tadilatları ile ilgili iddialarına başkan Özekmekçi, iddialara emsal olarak altında Oğuz Eryıldız’ında imzası bulunan ve oy birliği ile geçmiş bir başka işyerinin meclis kararını okuyarak cevap verdi. Başkan Özekmekçi “Yorumu sizlere bırakıyorum” dedi.

Açılış konuşmasından sonra yoklama, saygı duruşu ve geçmiş karar özetinin oylanması ile meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Meclis gündeminde yer alan iki ayrı işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde görüşülürken; maddeler meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kabul edildi. Gündem maddeleri içinde yer alan Söke Belediyesi’nin 01 Haziran 2012 tarihinde faaliyete geçen 'Söke-Bel Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi'nin, Bütçe İçi İşletme Hesabına, bütçede verilen ödenekle sınırlı kalmak kaydı ile ihtiyaç halinde para aktarılması konusunun görüşüldü. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 100 Bin TL kaynak aktarılması ile ilgili teklifi Söke Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Söke Belediye Meclisinde “Söke Belediyesi Santral Garaj Yönetmeliğinde “Karayolu Taşıma Yönetmeliği”nin bazı bölümlerinde yapılan yasal düzenlemeler ve değişiklikler nedeniyle, “Söke Belediyesi Santral Garaj Yönetmeliği” nin yeniden güncellenmek üzere, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Söke Belediye Meclis toplantısının resmi bölümü imar tadilatlarının görüşülmesi ve oylanması ile son buldu.

“GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR OĞUZ ERYILDIZ’IN İDDİALARIYDI”

Söke Belediye Meclis toplantısının resmi bölümünün tamamlanmasının ardından MHP’li Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız’ın imar tadilatları ile ilgili iddiaları gündem dışı konuşmaların konusu oldu. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, iddiaların her birine tek tek cevap verdi. MHP’li Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız ve MHP Grubuna sorularınız varsa cevaplamaya hazırım diyen Söke belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği “Benim vicdanım rahat. Hesabını vermeye hazırım. Meclisin attığı tüm imzaların arkasındayım” sözlerini yine tekrarladı. Oğuz Eryıldız’ın imar tadilatları konusunda yanlışlıkların yapıldığını iddia ettiği alış veriş merkezi alanında yapılan arazi satışlarında uygulanan bedellerle ilgili olarak Başkan Özekmekçi; Kanun ve yönetmeliklerin ışığında resmi olarak belirlenen bedeller üzerinden satış yapıldığını yeniden vurguladı. Başkan Özekmekçi; “Bizler makamlarda geçiciyiz. Bu şehir kalıcı. Kıymet takdirlerini Belediye Başkanı yapmaz. Onu en iyi bilmesi gereken kişilerden biri sizsiniz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png