Söke’de 2010 yılında önce 10 ünite hizmet vermeye başlayan ardından artan hasta talebi dikkat alınarak 20 ünite ile hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ihtiyaca cevap veremez hale gelince daha büyük ağız ve diş sağlığı merkezi gündeme geldi. Söke’nin bir süredir gündeminde olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için başlatılan yer arama çalışmalarında geçtiğimiz günlerde Söke’ye gelen bakanlık yetkilileri yer için alternatiflerin arasında bulunan Çeltikçi Mahallesi 2 No.lu Sağlık Ocağı ile Abdi İpekçi Caddesinde bulunan şu anda aile hekimlerince kullanılan eski devlet hastanesi poliklinikler bölümünde inceleme yapıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonunda Çeltikçi Mahallesine ilköğretim okulu olarak da düşünülen atıl durumdaki 2 No.lu Sağlık Ocağına sıcak bakılmadığı, çarşı merkezindeki eski hastanenin daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazandı.
Sağlık Bakanlığının 2012 yılı yatırım programına alınan, DPT tarafından da onaylanan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinin TOKİ tarafından yapılacağı öğrenilirken; Söke Toplum Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dr. Ersev Kuyucu; “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece Söke’ye değil, Kuşadası, Davutlar, Didim, Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veriyor. Her geçen gün hasta sayısında ciddi artış yaşanılınca şu anda 1.200 metre karelik alanda hizmet vermekte sorun yaşanılmaya başlanıldı. Yeni binamız 4 katlı ve toplam inşaat alanı 5 Bin metre kare olarak planlanıyor” dedi.
Kuyucu “Eğer eski hastane ek binasına yapılması kararı netleşirse bu anda bu binada hizmet vermekte olan aile hekimlerimizi Ana Çocuk Sağlığı binasına taşımayı, 112 ve Halk Sağlığı Laboratuarı ise bir başka yere taşınması için yer arayacağız. Önümüzdeki günlerde bu yerler için sayın kaymakamız Mehmet Demirezer ve sayın Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacağız” şeklinde konuştu.