Demokrat Parti (DP) Söke İlçe Teşkilatı tarafından düzenlene aday tanıtım toplantısında DP Söke Belediye Başkan adayı Mızrap Nazlı, kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Yılmaz Menderes, DP Aydın İl Başkan Vekili Vedat Durak, DP İl Kadın Kolları Başkanı Neriman Arat ve çok sayıda partili katıldı.
Aydın Belediye Başkanı ve 29 Mart yerel seçimlerinde DP"den yeniden belediye başkan adayı olan İlhami Ortekin, halkın DP"ye geçmesi ile kendisini daha çok sevdiğini belirterek; “Ben 48 yıldır siyasi yaşamdayım ama yemin ediyorum ki Aydın"da bu kadar çok demokrat olduğunu bilmiyordum. DP"ye geçmemi halk benimsedi. Aydın"da ilgiden dolayı sokaklarda yürüyemiyorum. İlhami Ortekin DP"ye geçince daha çok sevilmeye başladı. 50 yılında "beyaz devrim" denilmişti şimdi ise "beyaz yürüyüş" deniliyor. Demokratların yürüyüşü başlamıştır, Demokratlar geliyor. 29 Mart"ta bunun başlangıcı olacak Aydın ve 17 ilçenin en az 10"unda zaferler elde edeceğiz” dedi.
DP Söke Belediye Başkan Adayı Mızrap Nazlı da, hizmetleri nedeniyle Söke Belediye yönetimini eleştirerek, “Bu dönemden sonra Söke Belediyesini yönetenler Söke"yi 4 cadde arasına sıkıştırmışlardır. Bu durum bugün hala devam etmekte. Son beş yılda yapılan Harikalar Dünyası"na 3.8 milyon, Bedestene 1.5 milyon TL toplam 5 milyon TL"yi aşan paralar harcanmıştır. 5 milyon Tl ile Söke"de neler olur. Bu para DP zihniyeti ile Söke"nin öncelikli ihtiyaçları sanayi kalkınma hamlesi ve Üniversite için kullanılırdı. İstenilen özelliklere sahip belediye başkan adayları DP kadrolarında mevcut. Her dönemde Söke"de adaylar 5-10 kalem proje vaadi ile halkın karşısına geçip, bunlardan 3-5 tanesini yaparak vaatlerinin yüzde 80"ini gerçekleştirdiklerini söylemekteler. Ben 100 kalem proje ile karşınıza çıkıyorum” diye konuştu.