Söke’de bu yıl 8.’si gerçekleştirilecek olan Pamuk Festivali ve Kurtuluş Yıldönümü” etkinlikleri programı belli oldu. Söke 8. Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri 1 Eylül’de başlayıp, 6 Eylül tarihinde sona erecek. Zafer Bayramı, Ramazan Bayramı ve Kurtuluş coşkusu Söke’de bir arada yaşanacak. 
1 Eylül Perşembe günü ünlü rock grubu Mor ve Ötesi’nin köprübaşı otopark alanındaki açılış konseri ile başlayacak 8. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri’nde; 2 Eylül’de son dönemin çok sevilen müzik grubu Model konseri, 3 Eylül’de Söke Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konseri, 4 Eylül’de yine sevilen müzik grubu Dolapdere Bİg Gang konseri, 5 Eylül’de Söke Türk Sanat Müziği Derneği Korosu Konseri, 6 Eylül günü ise ünlü sanatçı Nilüfer’in final konseri gerçekleştirilecek. 
Söke 8. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri Söke Şehir Bandosu, Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile renklenecek. Her yıl olduğu gibi 6 Eylül’de gerçekleşecek final konseri Söke Şehir Stadyumunda, diğer konserler ise köprübaşı otopark alanında yapılacak. ÜCRETSİZ yapılacak konserler saat 21.30’da başlayacak.
“2. SATRANÇ TURNUVASI”
Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilki gerçekleştirilen satranç turnuvasının bu yıl ikincisi yapılacak. Türkiye Satranç Federasyonu, İl ve İlçe Satranç Temsilciliklerinin katkıları ile gerçekleştirilen Söke Belediyesi 2. Satranç Turnuvası’na Türkiye genelinden çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor. Söke Belediyesi 2. Satranç Turnuvası müsabakaları Öğretmen Evi lokalinde yapılacak. 
“PANAYIR 8 EYLÜL’DE”
Söke 8. Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl 18.’si gerçekleşecek olan Tarım-Sanayi ve Ticaret Panayırı 8 Eylül günü açılacak. Panayır 11 Eylül tarihine kadar açık kalacak. 
Halkın beğeneceğini umdukları bir program ile 8. Pamuk Festivalini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; başta Söke halkı olmak üzere tüm bölge halkını festival etkinliklerine beklediklerini belirtti.