SAMSUN Emniyet Müdürlüğü 1 ay içerisinde park, bahçe ve sokaklarda özellikle gece yol kesip, otostop yaparak erkeklere para karsılığı cinsel ilişki teklifinde bulunan 36 kadınına `Kabahatlar Kanunu'na göre 57'şer YTL ceza kesti.

Samsun Emnyet Müdürlüğü, park ve bahçelerde oturan kişilerin yanlarına giderek para karşılığı cinsel ilişki teklifinde bulunan veya caddelerde araçlara otostop yapan hayat kadınlarına Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıyor. Parklarda oturan kişilerin veya yakınında bulunan evlerdeki vatandaşların şikayetleri üzerine yakalanarak gözaltına alınan ve doktor kontrolünden geçirilen kadınlara Kabahatler Kanunu'nun 37'inci maddesi (Mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişiye idari para cezası ile cezalandırılır) uyarınca para cezası yazıyor.

Emniyet yetkilileri son 1 ayda yaptıkları çalışmalar sonucunda 36 kadına kişi başına 57 YTL para ceza verdi. Para cezasını Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne 1 ay içerisinde yatırmayan hayat kadınları icraya veriliyor.

Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, özellikle park ve bahçelerde insanları rahatsız eden kişilere karşı yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Park ve bahçeleri kontrol altında tutan, denetleyen ekiplerimiz özellikle bu kişilere kanun gereğince idari para cezası uygulaması yapıyor. Bu kişilerin vatandaşlarımızı rahatsız etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.