Vatandaşlar ayrıca, gündüz de voltajdaki düşmeler ve ani yükselmeler nedeniyle evlerindeki elektrikli eşyanın bozulduğunu ileri sürdü.

Yaklaşık 40 gündür saat 18.30'dan sonra elektriklerin kesildiğini belirten 1'inci Kadriye Mahallesi 697/7 Sokak sakinleri, eylem yaptı. Sokak ortasında ateş yakan ve etrafında toplanan vatandaşlar, TEDAŞ'a dilekçe ile sorunu ilettiklerini, ancak haftalardır kalıcı bir çözüm bulunmadığını söyledi. Kesintiler nedeniyle sokak lambasının yanmadığını, belli bir saatten sonra dışarı çıkamadıklarını anlatan sokak sakinleri, bir an önce sorunun kalıcı olarak çözülmesini istedi.

Sokak sakinlerinden ev hanımı 45 yaşındaki Münevver Yertepen, "Elektrik faturalarını günü gününe ödüyoruz. Ancak TEDAŞ yetkilileri gelip soruna kalıcı bir çözüm bulmuyor. Gündüz elektriklerimiz geliyor, ancak voltajın bir düşük, bir yüksek olması sonucu evdeki elektrikli cihazlarımız bozuldu. Akşam 18.00'den sonra da sabaha kadar elektriklerimiz yok. 40 Gündür bu sorun devam ediyor. Çözüm bulunsun" dedi. Aynı sokakta oturan 68 yaşındaki Ayten Aydın da, "Evimiz mum doldu. Elektrik olmayınca ısıtıcımız çalışmıyor. Çocuklarımız akşamları ders çalışamıyor" diye konuştu.

Eylem sırasında, TEDAŞ adına hizmet verdiği belirtilen taşeron firma çalışanları, arızasının giderilmesi için çalışmaya başladı. Çalışma için elektrik diğeninin üstüne çıkan iki kişiden birinin ağzında sigara ile çalışması da dikkat çekti.

Kesintileri doğrulayan yetkililer, bölgedeki gücün ihtiyaca yetmediğini ve yeni bir trafoya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ancak 35-40 metrekarelik trafo koyacak yer yok. Onun için görüntüsü iyi olmasa da mevcut trafomuzun yanına direk gibi bir trafo yapılacak. Bunun ihale süreci de uzun sürdüğü için yılbaşı sonrasına kaldı" bilgisini verdi.