Büyükşehir Belediyesi’nin kenti canlandırmak ve esnafa hareket kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği ‘Festivalya’ etkinlikleri başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikler ilgi görüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Festivalya’ etkinlikleri başladı. ‘Festivalya’ etkinliklerinin ilki bu yıl yenilenen Güllük Caddesi’nde gerçekleşti. Şehir merkezinin canlanmasını, Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin güzel zaman geçirmesini ve esnafa hareket getirmeyi amaçlayan etkinlikler, renkli görüntülere sahne oluyor.

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENİYOR

Sihirbaz, animasyon, pandomim, cambaz, dans gösterileri ve müzik dinletileriyle Antalya sokakları renklendi. Özellikle çocuklar, etkinlikler kapsamındaki animasyon gösterileri eşliğinde doyasıya eğlendi. Aileler de çocuklarıyla birlikte coşkuya ortak oldu. Animatörler, Güllük Caddesi’nde vatandaşlara gösteriler yaptı. Müzik dinletisi ise vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.

ETKİNLİKLER BİR AY SÜRECEK

Çocuklarıyla birlikte ‘Festivalya’ etkinliklerini izleyen ailelerden Kübra Can, “Çocuğumla birlikte caddeden geçerken etkinlikleri gördük ve izledik. Çocuğum çok sevdi. Böyle etkinlikler şehir merkezine canlılık getirir” dedi. Ayşen Gökçeoğlu da “Eşimle birlikte izlemeye geldik. Güzel etkinlikler yapılıyor” diye konuştu. Festivalya etkinlikleri bu yıl Güllük Caddesi, Kalekapısı, Işıklar Caddesi, Kışlahan Çarşısı, Mehmet Akif Caddesi’nde 19.00-22.00 saatleri arasında haftada 3 gün gerçekleştirilecek. 28 Haziran’da başlayan etkinlikler, 28 Temmuz’a kadar sürecek. Festivalya ile bir ay boyunca Antalyalılar keyifli anlar yaşayacak.