Didim merkez Cumhuriyet Caddesi, Altın Ekmek Kavşağı olarak adlandırılan bölgede reklam tabelası görünümündeki baz istasyonuna bir yenisinin daha eklenmesine yönelik yapılan çalışma vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alan üzerinde kazı çalışmalarının yapıldı. Yetkililer çalışmaların reklam tabelası için yapıldığını açıkladı.
Vatandaşlar gün içerisinde yapılan çalışmalar belediye yetkilileri tarafından müdahale edilmemesine “Burada reklam tabelası görünümünde bir baz istasyonu daha var. Kimi kandırdıklarını sanıyorlar. Sabahtan beri burada ne olduğu net olarak açıklanmayan bir çalışma var, belediyeden kimse gelip yapılan çalışma ile ilgili hesap sormadı. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” sözleri ile tepki gösterdi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı da, “Baz istasyonlarının kurulması için Telekominikasyon Kurumundan izin alınıyor. Yer tahsisi bireysel. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Bilindiği üzere; 2009 yılından bu yana sivil toplum örgütlerince ilçede bulunan 11 adet baz istasyonunun şehir dışına taşınması yönünde imza kampanyaları düzenlenmiş konu ile ilgili Didim Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığından da destek istenmiş, konu ile ilgili Didim Belediyesinin açtığı dava lehte sonuçlanarak Didimlileri sevindirmişti. iha