ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde bir arkadaşıyla eğlenmek için gittiği gazinoda çıkarılan 4 bin YTL'lik hesaba itiraz eden 30 yaşındaki Ayhan Yıldız, gazino sahibi ve adamları tarafından ağzından 3 kurşunla vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili yakalanan 4 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Sağlık ocağında ebe olarak çalışan eşi Elif ve 2 çocuğu ile birlikte 4 ay önce Düzce'den Alaplı'ya taşınan ve bir oto galerisi açan Ayhan Yıldız, arkadaşı Z.B.Ç. ile birlikte eğlenmek için Musa Türkoğlu'nun sahibi olduğu Alaplı'daki gazinoya gitti. Arkadaşı ile birlikte yemek yiyip, alkol alan Ayhan Yıldız'a gazino çalışanları tarafından 4 bin YTL'lik hesap çıkarıldı. Ayhan Yıldız, hesabın fazla olduğunu belirterek itiraz etti. Bunun üzerine gazino sahibi Musa Türkoğlu'nun oğlu Ferdi Türkoğlu ile aralarında tartışma çıktı. Türkoğlu, parayı ödeyemeyeceğini söyleyen Ayhan Yıldız'a senet imzalatmak istedi. Senedi imzalamayı da reddeden Ayhan Yıldız ve arkadaşı gazinodan çıkarak kaçmaya çalıştı.

ARKALARINDAN YETİŞİP AĞZINA SIKTILAR

Arkalarından koşan Ferdi Türkoğlu ile 3 adamı, sokak ortasında yakaladıkları Ayhan Yıldız'ın ağzına dayadıkları tabancayı ateşledi. Ağzına 3 kurşun sıkılan Ayhan Yıldız olay yerinde yaşamını yitirdi. Z.B.Ç.'yi ise döven Türkoğlu ve adamları kaçtı. Z.B.Ç. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis, olayın ardından Ferdi Türkoğlu ile adamları Orhan Can, Sedat Şen ve Mehmet Şen'i yakaladı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 3 boş kovan bulundu. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise bir tabanca, bir şarjör ve 3 dolu fişek ele geçti.

Z.B.Ç. Ayhan Yıldız'ı Orhan Can'ın vurduğunu iddia ederken, Sedat Şen ifadesinde tabancayı kendisinin ateşlediğini belirterek cinayeti üstlendi. Türkoğlu ve adamları ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alaplı Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Ayhan Yıldız'ın cesedi ise, yapılan otopsinin ardından memleketi Düzce'de toprağa verildi.