Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde, semt halkının ’Bıdık’ adını verdiği sokak köpeği, tekmelenip zincirle dövülerek, öldürüldü. Polis, köpeğe işkence yaparak öldürdüğü ileri sürülen kişinin yakalanması için çalışma başlattı. 
 
Yeni Mahalle İnönü Bulvarı 184. Sokak sakinleri, bugün saat 00.30 sıralarında bir kişinin ’Bıdık’ adlı sokak köpeğini tekmelediğini görünce polis ve belediyeye haber verdi. Polis ve belediye ekipleri gelene kadar, köpeği zincirle dövüp çöp variline attığı iddia edilen kişi, daha sonra otomobiline binip kaçtı. Yapılan incelemede köpeğin öldüğü anlaşıldı. 
 
Görgü tanıkları, "Köpeği tekmeleyen kişi bira ara otomobiliyle mahalle arasında gezindi. Sonra tekrar geldi. Bu defa elinde zincir vardı. Köpeğe vurmaya başladı. Önce korktuk. Ancak, daha sonra kendisine, balkondan seslenip uyarmak istedik. Bizi duymadı. Çöp bidonundan zavallı köpeğin inleme sesleri geliyordu. Belediye ve polis ekipleri gelen kadar inleme sesi de kesildi. Karanlık nedeniyle, köpeği döven kişinin yüzünü seçemedik" dedi.Polis, ifadeler doğrultusunda köpeği döverek öldüren kişinin yakalanması için çalışma başlattı.(DHA)