Çevre ve Orman Bakanlığı'nca tahsis edilen 30 bin TL'lik meblağ, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü ve Aydın İl Çevre Müdür Vekili Şükrü Tamer arasında imzalanan protokolle, Didim Belediyesi'ne devredildi. 
     İmza töreninden sonra Aydın İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Şükrü Tamer, yaptığı açıklamada, Bakanlık, sokak hayvanlarını kısırlaştırılmaları için İl Müdürlüğümüze 2011 yılı bütçesinden 30 bin TL ödenek tahsis etti. Verilen ödeneğin, Bakanlık tarafından yayımlanan genelgeyle hangi iş için kullanılacağı belirtildi'' dedi. 
     Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü ise ilçede yıllardır faaliyet gösteren hayvan barınağında şimdiye kadar 2 binin üzerinde sokak kedisi ve köpeğinin kısırlaştırıldığını belirtti. 
     ''Kısırlaştır, aşılat, yaşat'' sloganıyla çalıştıklarını ifade eden Böcü, şunları kaydetti: 
     ''Alınan her hayvan, işlemlerinin yapılmasının ardından küpeleniyor, aşıları yapılıyor ve bir süre müşahede altında tutuluyor. Bu hayvanları daha sonra doğal ortamlarına bırakıyoruz. Yapılan kısırlaştırma işlemleri sayesinde sokak hayvanlarının aşırı derecede üremelerinin önüne geçiliyor. Ayrıca insan sağlığını tehdit eden saldırganlık başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklar da önlenmiş oluyor. Bize ayrılan ödenek ile daha aktif ve kontrollü olarak çalışmaya devam edeceğiz, kısırlaştırma işlemlerine hız vereceğiz. Ödeneğin aktarılması ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.'' 
     Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, sokak hayvanlarının barınma, bakım ve kısırlaştırmaları işlemlerinde kullanılması amacıyla, kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla belediyelerin geçici hayvan bakım evlerine ödenek tahsis ediliyor.
     Bu yıl için Aydın'da sadece Didim ilçesine verilen ödeneğin 15 bin TL'sinin ödemesinin yapılacağı, diğer bölümünün ise önümüzdeki aralık ayında teslim edileceği bildirildi.