Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, amaçlarının sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, tedavilerinin yapılması ve aşılanmaları konusunda Aydın Belediyesine destek vermek olduğunu söyledi.
Aydın’daki sokak hayvanları için Sevgi Yolu’nda 23 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kermesin Aydın’da ilk kez kendileri tarafından düzenleneceğini söyleyen Tekinbaş, “Derneğimizde 50 üyemiz var. Üyelerimiz evlerinde yapacakları pasta ve çörekleri, hediyelik eşyaları bu kermeste satışa sunup elde edilen gelir ile sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerinde destek olacağız. Aydınlı hayvan severlerin kermesimizi ziyaret edip, bize bu konuda destek vermelerini istiyoruz. Eğer bu kermeste beklediğimiz ilgiyi görürsek, kermesimizi geleneksel hale dönüştüreceğiz” diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl kurdukları derneklerinin amacının, insanlara hayvanlarla birlikte yaşamanın güzelliğini ve geleceğin büyükleri olan çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunun da altını çizen Tekinbaş, “Bu kapsamda dernek olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir proje sunduk. Okullarımızda seminerler düzenleyerek çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü bu projemize sıcak baktı. Hayvan sevgisi ile büyüyen çocuklarımız yarının büyükleri olacaktırlar. Unutmayalım ki hayvanı severek büyüyen yüreklerin insan sevgisi bir başka olur. Kalplerinde sadece sevgi olur. Önümüzdeki günlerde okullarda seminerlerimiz başlayacak” şeklinde konuştu.