Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Radyo Televizyon Yayıncılığı Bölümü öğrencileri, sokak çocuklarının yaşadıkları sorunları konu alan kısa metrajlı film çekiyor.

CÜ Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Yayıncılığı Bölümü birinci sınıftan 3'ü kız 18 öğrenci, film çekimi için Cumhuriyet Meydanı ile kentin simgesi olan tarihi eserleri seçti. Öğrencilerin çalışmasını, vatandaşlar meraklı bakışlarla izliyor.

Yönetmenliğini öğrencilerden Hasan Milan'ın yaptığı filmde, uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddelerin zararları, dilencilik, kimsesiz çocukların zorlu yaşamı gibi konular işleniyor. Filmde, öğrencilerden Emre Özdal, madde bağımlısı bir genci canlandırıyor.

Genç yönetmen Hasan Milan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimsesiz çocukların sokaklardaki zorlu yaşamından kesitleri gözler önüne sermek için bu film çalışmasını başlattıklarını söyledi.

''Çocuk'' adlı filmde, zorla dilendirilen, uçucu maddeler koklayan çocuklar ile uyuşturucu satıcılarının kurye olarak kullandığı çocukları anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Milan, bu filmde bağımlılık yapan maddelerin zararlarını ortaya koymayı, kimsesiz çocukların bazı kişilerce zorla dilendirildiğini gözler önüne sermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Çektikleri kısa metrajlı filmi yarışmalara göndereceklerini belirten Milan, üniversitede de gösterime sunmayı planladıkları filmin ulusal televizyonlarda yayımlanmasını arzuladıklarını sözlerine ekledi.

A.A