96 öğrenciden alınan masklar, sokak çocukları yararına gerçekleştirilecek bir sanat eserinin malzemeleri oldu.

Alçı bandaj,strech film, vazelin, raptiye,tutkal, çıta, fırça, makas, boya, pano suntası… Bunlar Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlköğretim Okulu"ndan 96 öğrencinin, sokak çocukları için hazırladıkları sanat eserinin malzemeleri.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında bugün Tophane Antrepo 5"de sergilenmeye başlanacak olan 4 metrelik mask için 96 gönüllü öğrencinin yüz maskı alındı. Renksiz olan yüzler, çocuklar tarafından renklendirildi.Rengârenk yüzler, boyalar ve fırçalarla güldürüldü. Projenin mimarı resim öğretmeni Nihal Doğanay çocukların böylelikle değişime farklı bir bakış açısıyla yorum katılacaklarını söylüyor.

"Onları görelim" Etkinlik için bir de manifesto hazırlanmış:

“Sokaklarda iki türlü çocuk görüyoruz. Bir kısmı sokakta çalıştırılan ama barakadan da olsa bir evi olanlar, diğer bir kısmı ise evi barkı olmayan; köprü altlarını, sur içlerini kendilerine mesken edinmiş sokak çocukları. Her iki grupta da sorunların aynı olduğunu görüyoruz. Acı çeken bu çocuklar bizim! Ve her geçen gün bu çocuklar gözümüzün önünde eriyor. Bu duruma dur demek elimizde. Yeter ki onları görelim, yüreklerinden çığ gibi kopup gelen acı yaşam türkülerini duyalım. Zaman alacak belki, hemen olmayacak ama birer birer yok oluşlarını görmektense birer birer yaşama tutunuşlarını bir dokunuşumuzla sağlayabilir ve bu gidişatı önce durdurabilir sonra da değiştirebiliriz. Gelin her birimiz mum ışığı alevi kadar da olsa onlara ışık olalım. El ele verdik mi, ışıklarımızı yan yana sıraladık mı hep birlikte onlara gün ışığı oluruz.”

TARIK IŞIK - Radikal