Türkiye'de iki hafta içinde, önce İstanbul, sonra Antalya, en son olarakta bugün Bakırköy'de meydana gelen 3'üncü siyanürle toplu ölüm vakası yaşandı.

Siyanür, Türkiye'de hayatları sonlandırmaya devam ederken Google Arama Trend sonuçları vatandaşların siyanür ilgili en çok merak edip Google.com.tr'de yapmış olduğu arama sonuçlarını ortaya çıkardı. Çıkan tablo ise adeta şoke etti. "Siyanür nereden alınır, siyanür satın al, siyanür fiyat" gibi birçok farklı aramalar acı gerçeği ortaya çıkarmış oldu.

Türkiye'nin en çok merak ettiği aramalar ise şöyle...

Türkiye'de son 24 saatte Google trend verilerine göre en çok dikkat çeken aramalar; "siyanür nereden alınır, siyanür nasıl öldürür, siyanür al" oldu.



SİYANÜR ARAMASI SON 4 SAAT

Habertürk'te yer alan habere göre, siyanür aramalarında en çok trend olan ve dikkat çeken kelimeler; "siyanür fiyat, siyanür fiyatı, siyanür nerelerde kullanılır" oldu. (Güncelleme saat 10.30 verilerine göre)



SİYANÜRÜ EN ÇOK ARATAN BÖLGELER

Google trend yoğunluk haritası, kullanıcıların arama hacmini merak ettiği kelimeleri https://trends.google.com.tr/ adresinden arama yaparak ve zaman filtresine göre bölgesel olarak sonuç gösteren bir sistemdir. Arama hacminin yoğun olduğu bölgeler koyu renkte gösterilmektedir.



SİYANÜRÜ EN ÇOK ARATAN ŞEHİRLER

 Siyanürü en çok aratan iller son 4 saat verilerine göre ilk 5 sıra; "Şırnak, İstanbul, Siirt, Hakkari ve Kırklareli" olarak belirlendi. (Güncelleme saat 10.30 verilerine göre)