Bir şirkette üst düzey yönetici olan koca, boşanma davası açtığı karısını kendisine ihanet etmekle suçladı.

Vatan Gazetesi'nde Cahit Yüce imzası ile yeralan habere göre, her ikisi de Hacettepe Üniversitesi mezunu olan M.A. ile S.A., 1985"te evlendi. Büyük kuruluşlarda üst düzey yöneticilik yapan karı-koca, 1990"da Ankara"dan İstanbul"a taşındı. Mutlu giden evlilikleri, bir şirketin genel müdürü olan M.A."nın, 2007"de açtığı boşanma davasıyla sarsıldı. Dilekçesinde, evliliklerinin 15"nci yılında yeni bir iş kurmak amacıyla ailece Kanada"ya yerleştiklerini hatırlatan koca, eşinin davranışının “göç”ten sonra değişmeye başladığını iddia etti, “Bu nedenle ortak yaşamdan hızla uzaklaşmaya başladık” dedi. Karısının, eski iş yerinden bir kız arkadaşıyla Londra"da tatil yaptığını belirten davacı koca, eşinin evlilik dışı ilişki yaşamasından şüphe duyduğunu ileri sürdü. Davacı koca, bu şüphesine, birlikte tatil yaptığı arkadaşının karısına attığını iddia ettiği bir elektronik postayı delil olarak gösterdi: “Arkadaşı, karımı İstanbul"a çapkınlık yapmaya çağırıyordu.”

“Bana ıstırap yaşattı”
Açtığı karşı boşanma davasıyla kocasının iddialarına yanıt veren S.A. ise eşinin kendisine olan tavırlarının, ekonomik yönden güçlenmesine paralel olarak değişmeye başladığını ileri sürdü: “1996"da Acıbadem"de müstakil bir şirket binası aldı ve burasının tapusunu, Ankara"daki ablasının üzerine yaptırdı.

Daha sonra bu taşınmazı satıp, elde edilen gelir ile 1992"de ablası ile ortak olarak, Yeniköy"deki 2. dereceden tarihi eser evi aldı. Ancak kocamın işleri bir dönem sonra iyi gitmemeye başladı. Bu nedenle hakkında birçok dava açıldı. Davalar uzadıkça obsesif (takıntılı) tutumlar sergileyip, bana, çekilmez ve katlanılmaz ıstıraplar yaşatmaya başladı.” M.A., kocasından, 10 bin kendisine, 5 bin de müşterek çocuklarına olmak üzere, aylık toplam 15 bin TL nafaka ödemesini istedi. 1 milyon TL maddi tazminat talep eden kadın ayrıca, uğradığı şiddet, hakaret ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki davranışlar nedeniyle de toplam 300 bin TL manevi tazminat isteminde bulundu.