Holmes’un psikiyatr ziyareti, zanlının avukatlarının Fenton’a müvekkilleri tarafından bir pakete erişim sağlamak için mahkemeye bir dilekçe sunması üzerine ortaya çıktı. Avukatlar Holmes’un Fenton’la olan görüşmelerinin hasta-doktor gizliliği kapsamında olduğunu öne sürdü.

Pakette katliamla ilgili Holmes’un yaptığı çizimlerin yer aldığı bir defterin olduğu iddia ediliyor. Böyle bir paketin varlığı aslında Çarşamba günü ortaya çıkmış ancak kime gönderildiği düne kadar belli olmamıştı.

AVUKATLARDAN SUÇLAMA

Avukatlar hükümeti paketle ilgili bilgileri basına sızdırmak ve mahkeme öncesi gizlilik koşullarını ve Holmes’un anayasal haklarını ihlal etmekle suçladı. Holmes’u savunan kamu avukatlarından Daniel King, “Holmes, Dr. Fenton’ın hastalarından biriydi dolayısıyla ikisinin kurdukları iletişim koruma altındadır” dedi.

Bölge savcısı Carol Chambers ise paketle ilgili detayları hükümetin sızdırdığına dair net bir bilgi olmadığını söyledi. Paketin bazı haberlerde iddia edildiği üzere FBI tarafından değil Aurora polisi tarafından bulunduğu ancak polis tarafından incelenmediği de belirtildi.

FENTON'A ULAŞILAMADI

ABD basınının Fenton’a ulaşma çabaları ise sonuçsuz kaldı. Colorado Üniversitesi’nin Aurora’da bulunan Anschutz Tıp Kampusu’nda öğrenci akıl sağlığı hizmetleri direktörü olan Fenton’ın 2009 yılından bu yana bu görevde olduğu belirtildi.

Fenton’ın her hafta 15-20 yüksek lisans öğrencisi hastayla görüştüğü, hastalarına ilaç tedavisi ve psikoterapi uyguladığı ve dört kişilik bir ekibi olduğu belirtildi. Doktor’un üniversite dışından da hastaları olduğu ifade edildi.

Başta ABD olmak üzere tüm dünya, 20 Temmuz gecesi Colorado eyaletinde yaşanan trajediyle sarsılmıştı. Denver kentinde “Batman” serisinin son filminin ilk gösterimini basan James Holmes, gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne, 58 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.