Yaşadığı zor günleri geride bırakan ünlü şarkıcı, müzik sayesinde ayakta durabildiğini söylüyor: “Şöhretin hiçbir faydası yok, bunu anladım. Şarkılarımın şöhreti, benim şöhret olmamdan çok daha önemli. Çünkü beni ayakta tutan şey müzik...”

Bir ara kendinizi geri çekmiş, ortalardan kaybolmuştunuz. Neden ihtiyaç duydunuz buna?

- Bazen kaybolmak iyi oluyor. Hayatı çok derin yaşadığım için, o kaybolmalar kendimi bulmama yardımcı oluyor. Daha sonra yepyeni bir heyecanla, yeniden buluşuyorum dinleyicilerimle. Hayata dört elle sarılıyorum.

Geçmişte sizinle benzer sıkıntıları yaşayan birçok isim kitap çıkardı ama siz bunu tercih etmediniz, sadece albümünüze odaklandınız...

- Dediğiniz gibi yaşadığım o sıkıntıların ardından sadece albümümle ilgilendim. “Sözyaşlarım”, benim yeniden doğuş albümüm oldu. Sevenlerim de beni mükafatlandırdı, albümle ilgili her şey çok iyi.

BENİ MÜZİK AYAKTA TUTUYOR

Yaşadıklarınızdan sonra “şöhret çok zormuş” dediniz mi?

- Evet... Şöhretin hiçbir faydası yok, bunu anladım. Şöhret, gelip geçici bir rüzgâr ve ona kapılan kişiye çok zarar veriyor, hırpalıyor. Şarkılarımın şöhreti, benim şöhret olmamdan çok daha önemli. Çünkü beni ayakta tutan şey müzik... O yüzden şarkılarımın sevilmesi, dinlenmesi, o şöhretin tüm zararlarını unutturuyor bana. Şarkı yazabildiğim, üretebildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum. Bu şarkıları yazdıkça yükümün hafiflediğini hissediyorum.

Yeni albümünüz “Sözyaşlarım”ın kartonetinde siyah güllerle poz vermişsiniz, neden?

- Siyah gül, çok dik, mağrur, gizemli ve güçlü bir çiçek. Aynı zamanda zor bulunuyor. Ve siyah, içinde birçok renk gizliyor. Çok da asil. Siyah güllerin albüm konseptine çok yakıştığını düşünüyorum.

SADECE KENDİME AŞIĞIM

Deniz Seki dendiğinde akla aşk şarkıları geliyor. Peki Seki"nin hayatında şu anda aşk var mı?

- Şu an kimseye aşık değilim, hayatımda da kimse yok. Sadece kendime aşığım, kendimle beraberim. Kendime olan aşkımı unutmuşum, şu anda kendimi hatırladığım ve tanıdığım bir dönemdeyim.

Aşkı biraz fazla mı taç ediyorsunuz başınıza acaba? Aşkta stratejik kadınlar da görüyoruz çünkü!

- Yok ben onlardan değilim. Hayat planlamadığın kadarıdır aslında. Aşk asla strateji içermez. Aşkın matematiği olmaz. Bir şekilde onu aşk zannedenler yanılıyorlar. Çünkü aşk matematiği sevmez. Aşk başımın tacı ama artık sevgi ve saygı daha da yüksekte.

DİKKATLİ KONUŞMAK LAZIM

Ben Yengeç burcuyum. Yükselenim, sağım, solum her taraf Yengeç"miş. Astroloğum söyledi bunu. O yüzden kırılgan ve çok hassasım. Karşımdakini kırmamak için cümlelerimi dikkatle seçerim. İnsanız ve insan olmak çok değerli bir şey. Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok. Kelimelerin de dili çok kuvvetli. O yüzden dikkatli konuşmak lazım. İnce olmak gerekiyor. Aşk da incelik istiyor.

İBO"NUN ÇOK GÜÇLÜ BİR YÜREĞİ VAR

İbrahim Tatlıses"i uğradığı silahlı saldırıdan önce son görenlerden birisiniz. Olayın yaşandığı gece, programına konuktunuz. Siz o gece herhangi bir terslik fark ettiniz mi ya da Tatlıses"te bir sıkıntı gözlemlediniz mi?

- Hayır, aksine İbrahim Bey o gece çok neşeliydi, keyfi oldukça yerindeydi. Hatta yayından önce grip olduğunu söylemişti, ben programda pek şarkı söylemez diye düşünüyordum ama aşka geldi, gece boyunca bülbül gibi şakıdı. Bütün gece enerji doluydu, şarkılarla iyice coştu. O gece hiçbir sıkıntı gözlemlemedim ben.

Programın ardından, çekimlerin yapıldığı Maslak Nurol Plaza"dan İbrahim Tatlıses"le birlikte çıkacakmışsınız, siz son anda vazgeçmişsiniz. Yayından sonra orada neler yaşandı?

- Biliyorsunuz programa Kutsi"yle birlikte katılmıştık. Yayından sonra İbrahim Bey"le kucaklaştık, bize teşekkür etti. Kutsi"yle kulise geçtiğimizde de yanımıza geldi, iyi akşamlar diledi. “Oturun, beraber bir çay, kahve içelim” dedik, acelesi olduğunu söyledi. Beraber çıkacaktık ama biz seyircilere imza dağıttık, o da çıktı.

Çıktıktan birkaç dakika sonra da vurulduğu haberini duydunuz, değil mi?

- O çıktıktan 5-6 dakika sonra koridorda bir gürültü koptu. Bir anda korumalar koşuşturmaya başladı. Biz de panik yaşadık. İbrahim Bey"in korumasının vurulduğunu söylediler, sonra da apar topar arabalara bindirip gönderdiler bizi. Ben İbrahim Bey"in vurulduğunu evime vardığımda öğrendim ve içeri girmeden hemen dönüp hastaneye gittim... O şoku uzun süre atlatamadım. Neyse ki çok güçlü bir yüreği ve bedeni var İbrahim Tatlıses"in. Çok şükür ki durumu da iyiye gidiyor. Bir an önce tamamen iyileşeceğine, aramıza döneceğine inanıyorum.