Çine Soğukoluk Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 54 ortağına Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 2'şer adet Simentel cinsi damızlık düve törenle dağıtıldı.

Düve dağıtım törenine Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Aydın İl Gıda ve Tarım Müdürü Salih Köksal, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi ve diğer davetliler katıldı.

Çine'ye 4 yıl önce atandığını söyleyen Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk,

"Görev sürem içinde iki köyümüzde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi gerçekleştirdi. Başından sonuna içinde bulunduğum bu projelerin hayata geçmesinden projeden yararlanan Ortaklar kadar ben de mutluyum" dedi.

Soğukoluk Köyü Muhtarı Yüksel Tetik, projede emeği geçenlere minnet duyduklarını belirterek, "İnşallah köyümüzde hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması açısından yararlı bir proje olacak" diye konuştu.

Aydın İl Gıda ve Tarım Müdürü Salih Köksal da bugüne kadar uygulanan projelerle Aydın'da 12 kooperatifin 972 ortağına 2 bin 172 adet, Çine'de 5 kooperatifin 446 ortağına 892 adet süt sığırı dağıtıldığını, kooperatif işletme binaları ve yeni ortak ahırları inşa edildiğini, süt tankları, süt toplama ve taşıma araçları, silaj makineleri yem ezme makineleri alınarak, hizmete başlandığını kaydetti.

Kooperatifin uyguladığı proje ile 54 ortağına toplam 1 milyon 30 bin 922 lira kredi tahsis edildiğini anlatan Köksal, şunları kaydetti:

"Bu kredinin 126 bin lirası 36 ortağın ahır inşaatında kullandırılmış, 754 bin 920 lirası hayvan bedeli olarak yüklenici firmaya ödenecek. 27 bin lirası ile kooperatif kesif yem alarak ortaklarına dağıtacak. Kalan 123 bin lira köyün girişindeki kooperatif işletme binasına harcanacak ve 3 tonluk süt tankı alınacak."