Milenyumun ilk 10 yılı geride kalırken, bu süre büyük maçlara ve geri dönüşlere sahne oldu. Kupa finallerinden lig maçlarına kadar, şanslıyız ki çok sayıda önemli anları yaşama fırsatı elde ettik.

Geride kalan 10 yılda en büyük 25 maçı İngiliz Bleacher Report derledi.

A milli futbol takımımızın Euro 2008'de yarı finale kaldığı Hırvatistan maçı, en iyi karşılaşmalar arasında yedinci sırada gösterildi. Millilerin Hırvatistan'ı penaltılarla elediği maçın 119. dakikasında gol atan Semih "soğuk kanlı katil" olarak nitelendirildi.

Bu maçta iki tarafında ciddi pozisyonlar yakaladığını buna karşın kalecilerin devleştikleri belirtilirken, Hırvatistan'ın uzatma dakikalarında Ivan Klasnic'le öne geçtiği ancak Türkiye'nin inanılmaz bir geri dönüşle eşitliği sağladığı kaydedildi.

Brezilya'nın, Almanya ile 2002 Dünya Kupası final maçının altıncı en iyi maç olarak gösterildiği listede, Türkiye'nin 2-0 geriden gelip 3-2 galip ayrıldığı Euro 2008 eleme grup maçında en iyi beşinci karşılaşma olarak nitelendirildi.

Aynı internet sitesinde Türkiye'nin turnuvanın en inanılmaz geri dönüşünü gerçekleştirdiği vurgulanırken, Türkiye'nin son 15 dakikada bulduğu gollerle rakibini saf dışı bıraktığı dile getirildi.

Raporu hazırlayan analist Andrew Jordan, raporun sonuna işin içinde Türkler varsa futbolun ateşi orada daha harlı yanıyor notu düştü. Dünya Kupası'nda herkesin Türkiye'yi arayacağını belirtti.

Listede ilk dört sırada ise şu maçlar yer aldı.

4. sırada: Chelsea ile Barcelona arasında oynanan ve 1-1 biten 2009 Şampiyonlar Ligi yarı finali ikinci maçı. Barcelona bu sonucun ardından tur atladı ve finalde Manchester United'ı da 2-0 yenerek şampiyon oldu.

3. sırada: İtalya ile Fransa arasında oynanan ve Zinedine Zidane'ın Materazzi'ye kafa attığı 2006 Dünya Kupası finali. Maç'ın normal süresi 1-1 sona erdi, penaltılarla İtalya 5-3 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

2. sırada: Dünya Şampiyonu Fransa ile İtalya arasında oynanan Euro 2000 finali. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 57. dakikasında İtalya Marco Delvecchio'nun golüyle 1-0 öne geçti. İtalyanlar şampiyonluk şampanyalarını açarken Sylvain Wiltord uzatma dakikalarının dördüncüsünde İtalya ağlarını havalandırdı. Altın gol kuralının uygulandığı turnuvada, uzatmalar oynanırken 103. dakikada Trezeguet sahneye çıktı. Fransa'yı öne geçiren golcü oyuncu kupayı da Fransa'ya kazandırdı.

1. sırada: Liverpool ve AC Milan arasında İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finali.

Milan maçta Paolo Maldini, Andrea Pirlo ve Hernán Crespo'nun golleriyle 3-0 öne geçti. Çok kişi maçın bittiğini düşünürken ikinci yarıda Liverpool sahneye çıktı. İkinci yarıda altı dakikada Steven Gerrard, Vladimír Šmicer ve Xabi Alonso'nun golleriyle üç kez ağları havalandıran Liverpool eşitliği sağladı. Penaltılara giden maçı 3-2 kazanan Liverpool, İstanbul mucizesini gerçekleştirirken beşinci Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı./milliyet