Kuruyemiş sektöründeki yeniliklerin adresi Papağan Kuruyemiş, kışın soğuk havalarını keyiflendirecek patlamış mısır seçenekleri sunuyor. Popcorn tüketiminin kış aylarında yaza göre üç kat artış gösterdiğine dikkat çeken Papağan Kuruyemiş, sade, acılı ve karamelli olmak üzere üç farklı çeşit patlamış mısır sunan Türkiye’nin ilk ve tek kuruyemiş kuruluşu olarak öne çıkıyor.
 
“Havalar soğuyunca patlamış mısıra ilgi artıyor” diyen Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, “Toplum olarak hazır patlamış mısırı çok sevdik. Verilerimize göre Ekim-Nisan döneminde popcorna yönelik talep, yaz aylarına göre üç kat artış gösteriyor. Bu dönemde spor karşılaşmalarının sürmesi, evde daha çok zaman geçirilmesi ya da sinemaya daha yoğun gidilmesi gibi unsurlar tüketimi artırıyor. Biz de Papağan Kuruyemiş olarak tüketicinin hem kaliteli hem de seçenekli patlamış mısır arayışına en doğru cevabı veriyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Papağan Bimola Popcorn, hiçbir katkı maddesi içermeden mısır, bitkisel yağ, tuz ve doğal aromalarla hazırlanıyor. Papağan, sade patlamış mısırın yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak, tatlı sevenler için karamelli, baharatlı sevenler için acılı çeşnili popcorn seçeneklerini tüketicilerin dikkatine sunuyor. Dengeli yağ ve tuz oranıyla öne çıkan Papağan Bimola Popcorn seçenekleri, 60 ve 20 gramlık ambalajlarda, her zaman her yerde hazır patlamış mısır keyfi yaşatıyor.
 
Papağan Kuruyemiş
 
Papağan Kuruyemiş, ay çekirdeğinden fındığa, fıstıktan kuru üzüme, bademden kabak çekirdeğine, yer fıstığından leblebiye dek zengin bir yelpazede paketlenmiş kuruyemiş sunuyor. Emekçioğlu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Papağan, üretimini en yeni teknoloji ile donatılan Çorlu’daki tesislerinde yapıyor. Bu tesiste üretim Avrupa normlarına uygun hijyen, sağlık ve kalite standartları doğrultusunda İSO 9001:2000 ve HACCP Uluslararası Gıda Güvenlik Sistemi kurallarına göre gerçekleştiriliyor. Ürünler Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Kosova, Romanya, Arnavutluk, Macaristan, Rusya, Belarus, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Türkmenistan ve Tacikistan’a gönderiliyor.